czyli 40d z lepszym lcd, największą bolączką 40d, kwestia ceny, ob jednak ten ekran przynajmniej mnie skutecznie przed 40 powstrzymał
Tak
Nie
czyli 40d z lepszym lcd, największą bolączką 40d, kwestia ceny, ob jednak ten ekran przynajmniej mnie skutecznie przed 40 powstrzymał
Dziwne... Jakby Canon miał poważne problemy z prezentacją topowej puszki. Wypuszczając takie body chce wycisnać kasę z amatorów? Rok po roku Digic 3-4, matryce zbliżające się na kropie do 20Mpix? Jakaś paranoja. A i cena pewnie 999USD. Ceną się nie konkuruje! Chyba, że Canon odpuścił sobie Nikona i walczy z SONY
Niech się lepiej Canon skupi na porządnym profesjonalnym body, z FF, uszczelnianiami i przydatnymi bajerami jak to robi Nikon i rozbudownie serwisów, choćby drugiego w 40 milionowym kraju...
Dużo lepiej raczej nie będzie... tylko 9 pktów (skupionych pewnie tak jak zawsze) wokół środkowego kółka = w D200 jest (wciąż) lepiej..., wizjer nie 100% = c*ujnia ze stałkami..., ale gęstość pod eleczki mniam mniam, AF micro = prohibicja... no i iso... 12800 yeah! Come to daddy
Jeśli dadzą za $100 taniej niż 40D (plus cashback) to może się skuszę... ta puszka to rzeźnik, któremu trzeba 35, 85, 135, itd. Ciekawe jak na takiej puszce wypadnie 18-200 IS.
Niby wystarczy, ale patrzę na rozwój tej marki i widzę jakąś panikę u Canona. Wypuszcza body, kóre konkuruje z D300 Nikona, pozycjonowane jest niżej od 40D... A gdzie ten następca 5D?
1D m3 ma jakieś problemy z Robem Galbraithem - albo jakoś na odwrót, niby 1Ds też ma z nim problem - czy znowu na odwrót... :-P
Nowych szkieł brak, chodzi nawet o te stare, żeby je podciągnęli pod te 22 Mpix z 1Ds (taki 24-70IS na przykład gdzie 24 jest ostre mogą dać nawet filtr 82 mm jak w 16-35II).
Mój kolega foci D3 Nikona i bawiąc się tym aparatem wielokrotnie, nigdy nie było przestrzelonych fotek, czy to f1.8 czy 2.8. Zastanawiam się czy Nikon wypuści D3x z np 25Mpix (sony się chwaliło niedawno), z takim AF zabiłby 1Ds na starcie...