Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 232 z 393 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 311 do 2 320 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

Tak sobie zaglądam na ten wątek, przyznam szczerze, że wiele wypowiedzi pomijam.
    Wiecie co, szanowni koledzy, za samą pasję i wytrwałość, życzę wszystkim piszącym w tym wątku o 5D II już w ciągu tygodnia puszkę i to za darmo za niezwykłą wytrwałość.
    Niech ma 20 klapnięć na sekundę, niesamowity AF......

Naprawdę szczerze na miejscu Canona tak bym zrobił.
    Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro Canon widzi że tak lubimy sobie "gdybać" to na bank się wstrzyma z wypuszczeniem nowego 5D
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Ja chyba zrobie to samo... Lekko uzywane 5D body 3500 zł. Nie wiem czy sie opłaca czekac na nowe FF :-x

No naprawdę Wam współczuję Panowie ... będziecie zmuszeni kupić stare pudła którymi doprawdy nie da się robić zdjęć ... e tam, co to za pasja jak nie można mieć Świętego Grala II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

BTW:
    A900 - 2700
    2x 16GB Sandisk - 800
    jedna lampa - 500
    24-70 - 1750
    napis Alfa w tonacji orange -
    A wielkie (najpewniej podświetlone) 24MPix na przodzie korpusu to pies?

Miejmy nadzieję, że Nikon z Sony zabiorą Canonowi duży kawałek tortu i ten w końcu przestanie dawkować nowinki przy pomocy pipety.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    No naprawdę Wam współczuję Panowie ... będziecie zmuszeni kupić stare pudła którymi doprawdy nie da się robić zdjęć ... e tam, co to za pasja jak nie można mieć Świętego Grala II
    A dlaczego cytujesz moja wypowiedz? przejzałbys, że 2 strony wczesniej pisałem :
    Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    A dla mnie coś jest w puszcze 5D, że po 3 latach bez poprawek potrafi być topowym aparatem w swojej klasie. Nawet jeśli wypuszczą 7D czy 5D mark II za rok, to 5D będzie nagle do wyrzucenia na śmieci?

To podejscie - "lubie nowe" "kupowanie jest fajne" jest słabe, bo potem jak wychodzi nowy model to nagle stary staje sie bezużyteczny... w ich mniemaniu...
    Regulamin pkt 8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    prawda bolesna jest taka ze teraz wiecej ludzi ma nikony niz canony. osberwujac turystow, fotografow na ulicy itp - wszyscy maja nikony <szok> , oczywiscie obserwacji dokonałem w szkocji oraz w podrozy poslubnej w grecji - ta samo, raz widzialem dziadka z 20D i tyle......
    Ja dziś miałem okazję poobserwować turystów na Helu. I z moich obserwacji wynika coś zupełnie innego. Nie licząc jednej Sonolty (setki?) i Łolimpusa (a tego to ni wora nie podejmuje się odgadnąć) to Canon prowadził z Nikonem w stosunku około 3:5 czy jakoś tak. Oczywiście ranking dotyczy tylko lustrzanek. O ile nie pomysliłem się (starałem się kojarzyć puszki razem ze szkłami) to było ze 3 różne Nikony (raczej bardzo dolna półka, choć jeden miał zapięte dość spore szkło - podejrzewam coś w stylu 18-135 jeśli istnieje takie coś) i chyba z pięć Canonów (razem z moim) - też raczej puszki z serii xx0D ale za to sporo z nich z Tamronami jakimiś. Z kitem Canona nie widziałem, jedynie EF 24-85 był zapięty do jednego z nich o ile mnie wzrok nie mylił.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Dopiero po paru miesiącach taki uzytkownik dSLR marki Olympus np skapnie sie ze ma faktor cropa 2x i najmniejszy wizjer na swiecie Masakra
    I powiedz mi co takiemu użyszkodnikowi to da? Do tej pory używał pukawek, które wizjera zupełnie nie miały (albo miały ale o rozmiarze mieszczącym się z granicy błędu pomiarowego :-) ). Jedyny tryb jaki używał to był tryb ZOMBIE :-). I takiemu uzyszkodnikowi, któremu marketing (Czip czy inna wyrocznia "dla trędowatych małolatów") zrobił z mózgu przerzuty i zwrócony przez niemowlaka kleik ryżowy z bananami zacznij tłumaczyć o cropach itp. :-) Ja nie widzę szans.
    Ostatnio edytowane przez hrabia_vader ; 20-08-2008 o 23:23 Powód: Automerged Doublepost
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wy ty gadu gadu, a C daje nowości!!!

http://www.fkn.pl/1,462,1810541,1,wiadomosc.html

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta

Jak to jest u nich, że mogą żyć bez RAW-ów?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Te nowości to 22.07.br... tak czy siak c*ujnia bo bitrate zwiększyli o 7 Mb/s a jakość została ta sama
    http://www.camcorderinfo.com/content...erformance.htm

Ciekawe czy tak kodek zaprojektowany czy sztucznie podcięli skrzydła.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to już się wyjaśniło :-)
    W poprawionej puszce od 40D będzie 50D i 6D.
    1D będzie mieć FF i zmieni się w 3D oraz będzie mieć programowego cropa.

Strona 232 z 393 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów