Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

akustyk'u ,skoro C jest taki przewidywalny, to dla czego ten wątek trwa już chyba z 1.5 roku i za wiele konkretów nie niesie?
    A co do DX'a to masz oczywiście rację....
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    akustyk'u ,skoro C jest taki przewidywalny, to dla czego ten wątek trwa już chyba z 1.5 roku i za wiele konkretów nie niesie?
    bo niektorym sie wydawalo, ze Canon majacy monopol na tanie FF "musi" wypuscic nowy model.

jak widac na zalaczonym obrazku - figa a nie musi

niektorym sie zreszta nadal wydaje, ze Canon musi wypakowac teraz 5D wypasionym ukladem AF, pierdylionem fps-ow, uszczelkami, itd. itp.
    bo Nikon to ma i jak Canon teraz "nie ubije poki sie rusza" to swiat sie zawali i nie bedzie nic, jak to przepowiedzial Kononowicz

i za kolejne 1,5 roku tez sie bedzie wydawac. czesciowo juz cos innego sie bedzie wydawac, bo cos tam z tych marzen Canon zrealizuje... ale nie szalejmy za bardzo z tym optymizmem

no... wiem
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

dlatego że tu piszący żyją marzeniami a nie upartością canona. A jego strategi jest prosta. Puszka się sprzedaje i nie ma konkurencji nie ma sensu dawać nic lepszego. Teraz jest konkurencja wiec pewnie niedługo będzie nowa puszka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niektorym sie zreszta nadal wydaje, ze Canon musi wypakowac teraz 5D wypasionym ukladem AF, pierdylionem fps-ow, uszczelkami, itd. itp.
    bo Nikon to ma i jak Canon teraz "nie ubije poki sie rusza" to swiat sie zawali i nie bedzie nic, jak to przepowiedzial Kononowicz

i za kolejne 1,5 roku tez sie bedzie wydawac. czesciowo juz cos innego sie bedzie wydawac, bo cos tam z tych marzen Canon zrealizuje... ale nie szalejmy za bardzo z tym optymizmem
    Ale canon nam to da.... tyle że rozłoży to na 3 kolejne modele.... 6D, 7D i w 8D już wszystko będzie
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 19-08-2008 o 22:45 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ale canon nam to da...
    to moze ja tak powiem: predzej moj manuskrypt doktoratu zobaczy swiatlo dzienne niz Canon zrobi przycisk MLU na korpusie

opcjonalnie mozna zamienic ten fragment z doktoratem na "Lech, wladca wszechpolan i swiatlo wiedzy UE, przestanie byc burakiem". choc z tym doktoratem akurat Canon ma wieksze szanse
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

to moze ja tak powiem: predzej moj manuskrypt doktoratu zobaczy swiatlo dzienne niz Canon zrobi przycisk MLU na korpusie
    nie zrobi bo canon w ogóle mało przycisków daje na korpusie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    nie zrobi bo canon w ogóle mało przycisków daje na korpusie
    z tym to bym nieco polemizowal...

aczkolwiek, zamiast zbluzgac Canona, to chyba nalezy podziekowac niebiosom, ze kalkulatory sa w dzisiejszych czasach malo trendi i nie tak wazne jak drukarki...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak prawdę rzekłszy to poza jednym (co już było wiadomo od dawna) z tego wywiadu niewiele wynika.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

jesli nie masz w ten sposob na mysli tych, ktorzy najpierw wpakowali kase w szkla DX,
    dużo kasy to tam nie szło utopić, są 2-3 dobre i droższe obiektywy (10,5, 17-55 i 12-24/4), reszta to tanie kitowe amatorskie szkiełka. Straci się najwyżej pare stów.

ani tych co kupili D300 i D3, a ktorym potem Nikon zrobil kolo "zaplecza" wypuszczajac D700 - to ogolnie raczej tak, jest bardziej "frontem"
    Ci co kupowali D300 wiedzieli, że jest FF w nikonie, a dawanie większego wyboru puszek to chyba pozytywny fakt. Że po wypuszczeniu kolejnego podobnego modelu poprzednie tracą na wartości to nic nowego.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    dużo kasy to tam nie szło utopić, są 2-3 dobre i droższe obiektywy (10,5, 17-55 i 12-24/4), reszta to tanie kitowe amatorskie szkiełka. Straci się najwyżej pare stów.
    no wlasnie o te dobre mi chodzi. juz 12-24 tanie nie jest, a za 17-55 to mozna uczciwe jezdzidelko kupic
    o sloikach robiacych za zaslepke do korpusu nie mowie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ci co kupowali D300 wiedzieli, że jest FF w nikonie, a dawanie większego wyboru puszek to chyba pozytywny fakt. Że po wypuszczeniu kolejnego podobnego modelu poprzednie tracą na wartości to nic nowego.
    tak i nie. ja czasem przegladam forum dpreview i napotykam na posty w desen: "jakbym wiedzial, ze puszcza D700 to bym nie kupowal D300, bo jestem kase w plecy". i glownie o to mi chodzilo, ze nie majac informacji ani realnych podejrzen uzytkownicy wybierali D300 i potem ich Nikon lapal z reka w nocniku...
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów