akustyk'u ,skoro C jest taki przewidywalny, to dla czego ten wątek trwa już chyba z 1.5 roku i za wiele konkretów nie niesie?
A co do DX'a to masz oczywiście rację....
Tak
Nie
akustyk'u ,skoro C jest taki przewidywalny, to dla czego ten wątek trwa już chyba z 1.5 roku i za wiele konkretów nie niesie?
A co do DX'a to masz oczywiście rację....
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
bo niektorym sie wydawalo, ze Canon majacy monopol na tanie FF "musi" wypuscic nowy model.
jak widac na zalaczonym obrazku - figa a nie musi
niektorym sie zreszta nadal wydaje, ze Canon musi wypakowac teraz 5D wypasionym ukladem AF, pierdylionem fps-ow, uszczelkami, itd. itp.
bo Nikon to ma i jak Canon teraz "nie ubije poki sie rusza" to swiat sie zawali i nie bedzie nic, jak to przepowiedzial Kononowicz
i za kolejne 1,5 roku tez sie bedzie wydawac. czesciowo juz cos innego sie bedzie wydawac, bo cos tam z tych marzen Canon zrealizuje... ale nie szalejmy za bardzo z tym optymizmem
no... wiem![]()
dlatego że tu piszący żyją marzeniami a nie upartością canona. A jego strategi jest prosta. Puszka się sprzedaje i nie ma konkurencji nie ma sensu dawać nic lepszego. Teraz jest konkurencja wiec pewnie niedługo będzie nowa puszka.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale canon nam to da.... tyle że rozłoży to na 3 kolejne modele.... 6D, 7D i w 8D już wszystko będzie
Ostatnio edytowane przez czeczot ; 19-08-2008 o 22:45 Powód: Automerged Doublepost
to moze ja tak powiem: predzej moj manuskrypt doktoratu zobaczy swiatlo dzienne niz Canon zrobi przycisk MLU na korpusie
opcjonalnie mozna zamienic ten fragment z doktoratem na "Lech, wladca wszechpolan i swiatlo wiedzy UE, przestanie byc burakiem". choc z tym doktoratem akurat Canon ma wieksze szanse![]()
Tak prawdę rzekłszy to poza jednym (co już było wiadomo od dawna) z tego wywiadu niewiele wynika.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
dużo kasy to tam nie szło utopić, są 2-3 dobre i droższe obiektywy (10,5, 17-55 i 12-24/4), reszta to tanie kitowe amatorskie szkiełka. Straci się najwyżej pare stów.
Ci co kupowali D300 wiedzieli, że jest FF w nikonie, a dawanie większego wyboru puszek to chyba pozytywny fakt. Że po wypuszczeniu kolejnego podobnego modelu poprzednie tracą na wartości to nic nowego.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
no wlasnie o te dobre mi chodzi. juz 12-24 tanie nie jest, a za 17-55 to mozna uczciwe jezdzidelko kupic
o sloikach robiacych za zaslepke do korpusu nie mowie
tak i nie. ja czasem przegladam forum dpreview i napotykam na posty w desen: "jakbym wiedzial, ze puszcza D700 to bym nie kupowal D300, bo jestem kase w plecy". i glownie o to mi chodzilo, ze nie majac informacji ani realnych podejrzen uzytkownicy wybierali D300 i potem ich Nikon lapal z reka w nocniku...