Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 207 z 393 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 061 do 2 070 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Poproszę takie ale ze stałym f4
    + wygrana w totka i niewolnika do noszenia 15kg kloca

Btw mysle ze masa ludzi kupila by to szklo jako uzupelnienie 70-200 2.8 - 100-400 to dublowanie zakresu a taki odpowiednik tamrona 200-500 z isem i usm to by bylo cos pieknego

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    + wygrana w totka i niewolnika do noszenia 15kg kloca
    Może w końcu bym się do monopoda na pokazy lotnicze przekonał. 100-400 za lekkie by mnie zmusić .

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a ja coś czuję, że wyjdzie nowa wersja 24L
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a ja coś czuję, że wyjdzie nowa wersja 24L
    Z IS-em?
    .

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chyba, ze jestes mnie w stanie przekonac pokazujac przyklad kogos, kto wydajac iles tam tysiecy zlotych za korpus bawi sie nim regularnie i generujac przychody w pstrykanie zdjec szkielkami DX, z czego wychodzi przesmieszne 5Mpix w zaden sposob nie przystajace do ceny aparatu.
    To nie kłopot. Mam zamiar właśnie tak zrobić. No chyba że dasz mi przykład szkiełka które da na FF jakąś sensowną jakość przy f/2,8 na szerokim kącie do Canona (poniżej 24mm). Fakt, że z Ds mkII da się ciut więcej wyciągnąć niż 5mpix, ale niewiele to zmienia w gruncie rzeczy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^
    Ds w sRaw-ach wyciąga ok. 5 mpx więc spokojnie da się zasymulować stan rzeczy - czyli 5 mpx za 25 kzł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    No chyba że dasz mi przykład szkiełka które da na FF jakąś sensowną jakość przy f/2,8 na szerokim kącie do Canona (poniżej 24mm).
    16-35/2.8 II to nie jest sensowna jakość?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    16-35/2.8 II to nie jest sensowna jakość?
    No niestety blado to w rogach wygląda przy otwartej przesłonie. Nie widziałem ani jednego sensownego sampla z tego szkła na FF z dobrą jakością narożników przy f/2,8-4. Nawet nie myślę o jego zakupie, bo kompletnie nie widzę sensu. No chyba że mnie przekonacie że da się jednak znaleźć egzemplarz który nie robi błota z obrazu w narożnikach na FF.
    Obecnie mam 20-35 f/2,8 L i w gruncie rzeczy to szkło jest dobre, ale jeśli przytniemy jego obrazowanie do APS-C.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

No niestety blado to w rogach wygląda przy otwartej przesłonie. Nie widziałem ani jednego sensownego sampla z tego szkła na FF z dobrą jakością narożników przy f/2,8-4.
    i ROTFL

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

No niestety blado to w rogach wygląda przy otwartej przesłonie. Nie widziałem ani jednego sensownego sampla z tego szkła na FF z dobrą jakością narożników przy f/2,8-4. Nawet nie myślę o jego zakupie, bo kompletnie nie widzę sensu. No chyba że mnie przekonacie że da się jednak znaleźć egzemplarz który nie robi błota z obrazu w narożnikach na FF.
    Obecnie mam 20-35 f/2,8 L i w gruncie rzeczy to szkło jest dobre, ale jeśli przytniemy jego obrazowanie do APS-C.
    na sali sadowej trwa rozprawa rozwodowa Masztalskich. sala pelna chopow i znajomkow, Masztalski w roli swiadka jest przepytywany przez adwokata Masztalskiej:
    - gadojcie no, Masztalski, czemu to wy sie chcecie z to waszo babo tak naprawde rozwiesc?
    - ale tak naprawde?
    - no naprawde!
    - wiecie co... no jakos mi tak... no nie odpowiado mi seksualnie.
    glos z sali:
    - paczcie to. wszystkim odpowiado, a jemu nie!
    www albo tez flickr

Strona 207 z 393 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów