Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

akustyk, dałeś się wkręcić w megapikselową propagandę. 5 to nie jest tak mało.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Ale, ale... nie studiowałem specyfikacji D3 ale wydaje mi się że tą "automatykę" można wyłączyć. Wtedy masz obrazek pełnej klatki z tym co przenosi szkło DX-owe (czyli z czarną "obwódką")... no chyba że mi się zdawało iż coś takiego gdzieś czytałem.
    no to o tyle fajniej, bo sa szkla DX, ktore lepiej lub gorzej kryja prawie cala klatke.

co nadal nie zmienia faktu, ze z tej funkcji nic wielkiego nie wynika

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    akustyk, dałeś się wkręcić w megapikselową propagandę. 5 to nie jest tak mało.
    wiesz... to nie tak jest. ja po prostu umiem sobie odpowiedziec na pytanie, czy chcialbym wydac 2600 EUR*, zeby wpinac w to DX-y i robic zdjecia 5Mpix, biorac pod uwage fakt, ze pod katem DX mozna kupic tansze korpusy z wyzsza rozdzielczoscia (ktora tez sobie moge programowo zmniejszyc, zeby zbic argument o malych JPEG-ach)
    a przy tym nie lubie, kiedy ktos mi probuje udowodnic, ze zaba to prawie jak krokodyl, bo zielona

* - zakladam, ze w D700 tez ten numer z cropem mozna zrobic, wiec licze taniej
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-08-2008 o 15:13
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów