**** Jasiu... ograniczenie powoli zacznie odchodzić w zapomnienie dopiero po magicznej barierze $1k.
Kumpela właśnie ryczy bo wpadła do bajora z aparatem starym, entry level, tuż przed urlopem i po prostu ją nie stać nawet na używkę. Dla mnie ona jest typowym consumer'em.
Mam nadzieję, że crop zyska w Canonie nowy wymiar - pro autofokus, może nie wprost z 1D, może nie f/8, ale taki, który ułatwi BIF czy inne duperele w ruchu
Wydaję mi się, że 1000D przejęło rolę linii xxxD a 450D z czasem ewoluuje by w pełni zastąpić linię xxD. Linia xxD w końcu zacznie konkurować (przynajmniej zacznie udawać) z D200/300.
W ostatnim zapodanym linku gościu wymienia cenę ~ E2,4k jako cenę po rabacie u znajomego dealera, oficjalnie ma kosztować równowartość 20 tys. tego czegoś w ChRL co przekłada się ni mniej ni więcej tylko na $3k - to wciąż kupa kasy!, więc albo to coś co zostanie wypuszczone na rynek jest naprawdę wypasione, warte poziomu $3k i Canon zacznie tu śpiewać piosenkę z de-esa (co uderze to $8k) albo czuję lukę w ofercie na poziome $2,2k, którą albo Canon sam uzupełni (PMA 09) albo... Sony zrobi to za niego modelem A800, o którym już głośno.