Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 18 z 393 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bonk znowu wziął się za rysowanie fejków w PS'ie ?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Bonk znowu wziął się za rysowanie fejków w PS'ie ?
    Bonko'wy był zgrabniejszy .

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Jesli Canon nie zaprezentuje nastepcy piatki, to bedzie to drugi rekord utrzymania puszki na rynku bez nastepcy tak dlugo.

Jak narazie od zaprezentowania D30 tylko 1ds nie doczekal sie nastepcy "o czasie". Zaprezentowano go we wrzesniu 2004, wiec to juz 3 lata. Rekord w druga strone nastapil w zastapieniu D60. 10D pojawil sie juz po roku.
    Tyle że póki co to nie bardzo jest sens prezentować cokolwiek nowego. Jak na razie w relacji cena jakość 5D jest nie do pobicia. Nawet jak konkurenci by dali jakiegoś FF-a to spokojnie Canon przetrzyma do wiosny dając cash back 500$ .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zgoda. Ale gdy Canon nie musial dawac nic nowszego aby zastapic 20D dorzucil pare malo znaczacych zmian w oprogramowaniu, przekrecil numer i nastepca byl. A 1dmkIIn? Zmiany tez byly w zasadzie kosmetyczne, byle tylko przekrecic numerek.
    ...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

wiec wynika ze w pelnej klatce kot pogrzebany _ pozostaje nam to co mamy _ i czekanie na ruchy konkurecji

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    brakuje tylko guzika direct print :-)
    Zatem na 100% to jest fake
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

sv
    Guest

Domyślnie

Zgadzam sie z Kolekcjonerem. Jeżeli pojawi się następca 5d, to będzie to raczej kosmetyka (3" wyświetlacz itd). Najpierw powinien pojawić się nowy ds z matrycą 22 mpix. dopiero wtedy jest miejsce na nowe 5d z matrycą 16 (a na to już warto poczekać). Jest jeszcze opcja 3d z matrycą 16, ale tak to sobie możemy gdybać. Canon dawno ma te klocki poukładane i prawdopodobnie czeka tylko na premierę nikona d3; jestem prawie pewien, że nikon najpierw pokaże d3, a kilka dni później będzie premiera nowego 1ds. Oczywiście w sklepach ds będzie wcześniej :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez sv ; 03-07-2007 o 15:14 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

żeby mój aparat chciał zrobić sobie coś takiego, jak ten wyżej :-D
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    żeby mój aparat chciał zrobić sobie coś takiego, jak ten wyżej :-D

To Twój tak nie robi? :-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Większość narzekających na 5D niepodoba się puszka a nie jakość obrazu, więc moim zdaniem nawet nie ma co liczyć na inną matrycę. Dodadzą te wszystkie bajery które teraz ma konkurencja i dalej będą tłuc kasę.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Większość narzekających na 5D niepodoba się puszka a nie jakość obrazu, więc moim zdaniem nawet nie ma co liczyć na inną matrycę. Dodadzą te wszystkie bajery które teraz ma konkurencja i dalej będą tłuc kasę.
    Bo i trudno narzekać na coś, co jest najlepsze na rynku.
    Niech mi dodadzą do 5D precyzyjniejszy AF (nawet nie musi być szybszy) i obiecuję kupić trzeci egzemplarz. Tak to działa. Dobrego lepiej nie poprawiać.
    Jarek

Strona 18 z 393 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów