Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 179 z 393 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Muszę kupić puszkę w tym roku, bo mi podatkiem dowalili z US. Dlatego czekam na tę puchę i sporo się spodziewam. Co nie znaczy, że nie okaże się, że się srogo zawiodę.
    Srogo to może nie, ale co do zakresu zmian, to zgadzam się z naszym cynikiem-Akustykiem
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Jak to jest, ze w mniemaniu niektorych, wyjscie D700 jest jednoznaczne z tym, ze 5D zacznie robic tragicznie zaszumione zdjecia, a sama firma Canon bedzie musiala oglosic upadlosc i zamknac dopiero co otworzona fabryke?
    A, no to jest baaaardzo stare prawo, ale nie wiem czy obejmuje również fabryki - poczekajmy, aż Autor prawa się wypowie (autorytatywnie - jak przystało Autorowi)
    EOS - conditio sine Kwanon...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zeby bylo ciekawiej - z forum Nikona, dyskusja o walorach uztykowych EOS'a 5D:
    Jeśli ktoś lubi się męczyć, jeśli rajcuje go uprawianie fotografii na poziomie lat 70, czy 80 ubiegłego wieku, to droga wolna.
    zdaje sie, ze posiadacze 5D zabladzili w czasie

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale to znany specjalista od 5D napisał
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

zagladalem tam i juz wiem ze nie ma co sie ludzic - musze kupic d3, bo tylko nim mozna swobodnie pracowac i robic zdjecia 5d to jedynie u cioci na imienianach a poniewaz ja nie chodze na imieniny, to mam bezuzyteczny aparat czas sie pozegnac z moim zabytkiem, moze choc muzeum prehistorii bedzie chcialo moja piatke wziac na stan
    ach musze zmienic system

p.s. Akustyk , dzieki za linka do sklepu z 35L, mam juz oferty z nieco nizszymi cenami
    canon

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ta, ale 3 lata temu modlili się do niego, zresztą wczoraj spotkałem kolegę "siedzę w Nikonie", który jest na kupnie 5D, dziś spotkałem kolegę "sprzedaję Nikona, chcę w końcu mieć ostre zdjęcia", zgadnijcie co kupuje
    Dla kolegów z NKP czytających powyższe dodam, że przez grzeczność nie wspominam o 35/85/135...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dla janosci proponuje sprawdzic, czy wasze 5D nie wygladaja w ten sposob

.. zwlaszcza silnik AF - to by wszystko tlumaczylo

Sam mialem okazje przez pare dni obcowac z D3 + kilka stalek Nikkora i do opanowania tego sprzetu potrzeba "troche" czasu. Zapewne tak samo bedzie z D700. Zdjecia z 3ki nie byly super ostre prosto z puszki, ale Panowie.. ten wizjer, mlasniecia migawki i bezstresowe ISO

Na D700 czekam z zaciekawieniem (mam nadzieje ze dzis przyjedzie) aby moc porownac i ocenic ten siodmy... tzn siedmsetny cud swiata

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

ale Panowie..
    Jest, tu na forum parę pań

ten wizjer, mlasniecia migawki i bezstresowe ISO
    Mlaśnięcie migawki: czy jest szybsza lustrzanka od D3? Shutter lag jest boski, tzn. go nie ma Ta jedna cecha D3 po prostu wgniata w ziemię! ISO, no cóż 5D ma te plamki kolorowe, ale i zdjęcie jest ostre out of box a w D3 plamek njiet a o ostrość trzeba ostro walczyć

Na D700 czekam z zaciekawieniem (mam nadzieje ze dzis przyjedzie) aby moc porownac i ocenic ten siodmy... tzn siedmsetny cud swiata
    No bez jaj, nie róbmy znowu z D3, D700 kolejnego (patrz 5D) gralla. Normalne narzędzia, jedno dla profi, drugie dla premium segmentu.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    wczoraj spotkałem kolegę "siedzę w Nikonie", który jest na kupnie 5D, dziś spotkałem kolegę "sprzedaję Nikona, chcę w końcu mieć ostre zdjęcia", zgadnijcie co kupuje
    Wczoraj spotkałem kolegę, który sprzedaje 20D i kupuje Nikona. Twierdzi że ma dość robienia zdjęć statycznych w serii tylko po to aby któreś miał z trafionym AF tam gdzie chce.
    Są ludzie, dla których najdoskonalsze koło zawsze jest jajem...
    ... i tak w koło, naokoło...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No bez jaj, nie róbmy znowu z D3, D700 kolejnego (patrz 5D) gralla. Normalne narzędzia, jedno dla profi, drugie dla premium segmentu.
    Potraktuj moja wypowiedz z przymrozeniem oka

PS. Nie planuje zakupu ani D3, ani tez D700 .. po prostu czekam z zawodowej ciekawosci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Wczoraj spotkałem kolegę, który sprzedaje 20D i kupuje Nikona. Twierdzi że ma dość robienia zdjęć statycznych w serii tylko po to aby któreś miał z trafionym AF tam gdzie chce.
    Są ludzie, dla których najdoskonalsze koło zawsze jest jajem...
    ... i tak w koło, naokoło...
    Kurede... "Deżawu...... Deżawi"? ;-) Był tu (jest) taki jeden, który bez serii zdjęcia nie zrobi. Czy to jakaś epidemia? Mam nadzieję, że nie zaraźliwe to-to? :-)

BP,NMSP
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Strona 179 z 393 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów