Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 17 z 393 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Tak się zastanawiałem kiedyś po co Canon stworzył standard EF-S skoro wiadome było że będzie dążył do FF w cyfrze ? Teraz jak ktoś inwestował w tego typu szkła to ma dylemat. Chyba że EF-S wciąż pozostanie jako alternatywa dla bardziej ubogich fotoamatorów.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak to po co?
    Żeby zarabiać pieniądze, a serio to dlatego że cały czas jeszcze koszt matrycy FF jest kilka razy większy niż cropowanej i w Canonie nie może marnować się szkło - jeśli proporcjonalnie aparatów FF jest kilkanaście/dziesiąt razy mniej niż z cropem (piszę o cyfrze nie analogu) to po co "marnować" szkło lepiej z nadwyżki zrobić obiektywy, jak ktoś się zdecyduje na przesiadkę to znaczy że jest już świadomy i najwyżej kupi drugi raz.. dlatego ja oprócz kita nie kupię nigdy żadnego EF-s bo kiedyś jak FF będzie "dla mas" to pewnie taki nabędę..
    Od dawna wiadomo że w Canonie rządzą księgowi i marketingowcy a nie inżynierowie

Pozdrowienia
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Raczej ci pierwsi i tak jest w każdej firmie, a przynajmniej w tych które prosperują.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

a mi sie wydaje ze w marketing i inzynierowie zyja w symbiozie podczas paracy nad produktem, bo gdy ten powstaje marketing opracowuje kampanie (niekoniecznie tak musi byc w canonie, bo tam marketing czeka na ostatnia chwile) wle w wiekszosci firm z silna konkurencja jest tak ze motorem jest inzyznier i rynek zbytu, a hamulcem marketing i ich plan zrownowazonego rozwoju (by przypadkiem nie pokazac za duzo)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

i po cash back'u _ wypadalo by sie spodziewac premiery 40D no i 5D :P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    i po cash back'u _ wypadalo by sie spodziewac premiery 40D no i 5D :P
    Poczekaj do końca sierpnia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

pod koniec sierpnia _ powiedza ze nastepcy sie pojawia _ pod koniec wrzesnia _ powiedza jak sie bedzie nazywac nastepca 30D _ pod koniec pazdziernika _ pokaza pierwsze zdjecia nowego body _ pod koniec listopada moza trafi do pierwszych sklepow _ pod choinke _ jak "w morde strzelil"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    pod koniec sierpnia _ powiedza ze nastepcy sie pojawia _ pod koniec wrzesnia _ powiedza jak sie bedzie nazywac nastepca 30D _ pod koniec pazdziernika _ pokaza pierwsze zdjecia nowego body _ pod koniec listopada moza trafi do pierwszych sklepow _ pod choinke _ jak "w morde strzelil"
    Nie znam na tyle historii premier produktów Canona żeby móc twierdzić z całą pewnością, że czegoś takiego nie było ale ja o czymś takim w wykonaniu tej firmy dotąd nie słyszałem. U Canona zwykle w jakiś miesiąc po premierze sprzęŧ jest w sklepach w sprzedaży. Czasem mają obsuwę ale tu nie ma działań w stylu zapowiemy, że coś robimy, a później się zobaczy. Termin na premierę 40-tki - 22 sierpnia wydaje się ze wszech miar bardzo realny. 5-tki w nowym wcieleniu w tym roku bym się nie spodziewał.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jesli Canon nie zaprezentuje nastepcy piatki, to bedzie to drugi rekord utrzymania puszki na rynku bez nastepcy tak dlugo.

Jak narazie od zaprezentowania D30 tylko 1ds nie doczekal sie nastepcy "o czasie". Zaprezentowano go we wrzesniu 2004, wiec to juz 3 lata. Rekord w druga strone nastapil w zastapieniu D60. 10D pojawil sie juz po roku.
    ...

sv
    Guest

Domyślnie

brakuje tylko guzika direct print :-)

Strona 17 z 393 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów