Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 163 z 393 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 621 do 1 630 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Znaczy co chcesz powiedzieć, że 17 września Sony i Nikon podzielą się firmą Canon ogłaszając jej kupno???
    Az takim optymista, to nie jestem. :grin:

Domyślnie

Znaczy co chcesz powiedzieć, że 17 września Sony i Nikon podzielą się firmą Canon ogłaszając jej kupno???
    a moze ze Canon wejdzie do fabryk i biur Nikona i oglosi go kolejnym swoim dzialem foto

Początki nałogu

Domyślnie

Wtedy następcę 5D zobaczymy na gwiazdkę 2012

Domyślnie

Wtedy następcę 5D zobaczymy na gwiazdkę 2012
    to zle? ile sie kasy zaoszczedzi

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Ja się noszę z zamiarem dokupienia 5D, zostawiając 40D pod 100-400. 5D chciałbym domontować do 24, 50, 85, 150. Uwielbiam małą GO jaką daje lustrzanka a FF tylko to może zmienić na plus Chyba, że będę walczył z AF w 5D ale nie spodziewam się jakiejś drastyczniej klapy. Zastanawiam się czasem, czy nie poczekać na następce 5D ale przeważają dwie sprawy: ciekawość nowych FF-horyzontów i ewentualna cena nowego następcy. Możecie mi dopomóc w decyzji? (wiem wiem, trochę trollowe pytanie ale jednak to trochę złociszy do wydania, nie robię fot zarobkowo a jedno body już mam)
    Sam mam podobne dylematy ale mysle ze bedzie podobnie jak z 30D rok temu, jeszcze jak byl cash back to cena byla w miare atrakcyjna, pozniej po wejsciu 40D wogole poleciala w dol, podobnie bedzie pewnie z 5D, duzo ludzi ma po 2 5D i na bank przy wyjsciu nowego 5D beda chcieli wymienic chociaz jedno body na nowsze, pytanie czy interesuje Ciebie uzywka, mysle ze za 4 miesiace cena moze spasc gdzies o 1k, jeszcze drugi plus czekania to pytanie czy wtedy nie bedzie apetytu na 6D, tym bardziej ze masz 40D i jakos te pare miesiace jest czym focic. Po ostatnich obnizkach na 40D i 5D jakos sklanialbym sie do wyjscia takiego 3D i 6D

Domyślnie

moje proroctwa na temat ceny używek 5D. Ceny takich w bdb stanie będą najwyżej na poziomie 1/2 dzisiejszej ceny sklepowej. Używki 5D będą tańsze niż nowe D40.
    Jest mnóstwo body na rynku, mnóstwo osób czekających na następcę. Cena poleci na łeb.

Patrzę po cenach nikona D200, które jest rewelacyjnym aparatem, a który kosztuje nieco ponad 2 tys, właściwie tyle co nowe D80. Tak, tyle kosztuje to body o którym marzono, by w nim była matryca z 5D i byłby idealnie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tak, tyle kosztuje to body o którym marzono, by w nim była matryca z 5D i byłby idealnie.
    jak tak czytam na NF watki o problemach z d3 (nie piszę tu o odklejającej się gumie, chociaż to też jakiś absurd w profesjonalnym body), to nie jestem pewien, czy ktoś chciałby mieć następcę 5d w takim opakowaniu. Ja tam wolę opakowanie canona :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jak tak czytam na NF watki o problemach z d3 (nie piszę tu o odklejającej się gumie, chociaż to też jakiś absurd w profesjonalnym body), to nie jestem pewien, czy ktoś chciałby mieć następcę 5d w takim opakowaniu. Ja tam wolę opakowanie canona :-)
    ja osobiscie tez opakowanie nikona mi nie pasuje nijak

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jakie to opakowanie to mi osobiscie dynda byle galki byly takie same i zeby mi obiektywy pasowaly a co ono ma napisane to jeden pies... no byle nie Xbox czy PS3
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jakie to opakowanie to mi osobiscie dynda byle galki byly takie same i zeby mi obiektywy pasowaly a co ono ma napisane to jeden pies... no byle nie Xbox czy PS3
    mi sam napis tez wisi ale opakowanie juz nie nikon po prostu nie pasuje mi w rekach i coz moge na to poradzic?

Strona 163 z 393 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów