...robić zdjęcia?5D i co dalej
Siedem Poziomów Fotografów ;-)
Tak
Nie
...robić zdjęcia?5D i co dalej
Siedem Poziomów Fotografów ;-)
jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...
Goni, cena 5tki. Jesli spadła by do 6-7tys a nowosc była by po 9-10tys to wtedy i na jednym i na drugim by nieźle zarobili.
Jedni sprzedawali by 5tki zeby kupic nastepce inni sprzedawali by cropy zeby kupic tansza 5tke. Ale wtedy prawie kazdy by miał juz FF i inne modele by sie gorzej sprzedawały...
Cena piatki nie spadnie do poziomu cropa bo to bylby strzal w userow EFs
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Dokładnie, zresztą po co. Myślę że przedział 6-7 kzł to będzie minimum. Przy czym Canon, może nawet z lepszym skutkiem zrobić z 5-tką i ewentualnym następcą taki manewr jak z 400D i 350D pozostawiając "starego" 5D jeszcze długo w ofercie. Pytanie tylko pozostaje wciąż to samo: kiedy będzie ten następca? Niestety dla nas userów, Canon ma wyjątkowo komfortową sytuację na rynku i może czekać do woli na ruchy konkurentów. Najlepszym przykładem tego jest sytuacja leciwego już - delikatnie to ująwszy - Ds-a.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No byłaby to jakaś alternatywa, wreszcie by coś drgnęło. Pytanie tylko czy to nie będzie tak, że Nikon tego "prawie FF-a" wsadzi do D3, który będzie kosztował w najlepszym układzie 20 kzł i wtedy konkurencja dla 5-tki to żadna. To samo jak Sony wsadzi taką matrycę do swojego topowego modelu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
juz zacieram rece _ D7D z FF_ i ta ergonomia
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
polecam przeczytac kilka stron z tego watku _ i popatrzec jak koledzy z minolty juz klaskaja uszami
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=11200
Ostatnio edytowane przez grzanka ; 09-06-2007 o 11:55 Powód: Automerged Doublepost