Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 158 z 393 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Zablokowany

Domyślnie

Słusznie, macierewiczowski ,,skrót myślowy'' przeca wizjer i elcede to zupełnie inne sprawy. Tak, chodzi o badziewiasty telewizor z czterdziestki W nowej piątce dowalą mu rozdzielczości i będzie lepiej. Choć mi i wielkość przeszkadza, za wielki.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    o co chodzi z tym wizjerem ? Czy powie ktoś mię ?
    Tzn LCD jak koledzy dobrze poprawili
    Powiem kiedy sie sprawdza:
    - LV, 3" to zaleta
    - histogram mozna obejrzec, albo pozycje w menu z daleka widac, jak ktos ma wade okularow zakladac nie musi

Ale jakbym mial na jego podstawie oceniac zrobione zdjecie to zadnego bym do domu nie przyniosl
    Poprostu malo pikseli na ta wielkosc i wrazenie ze wszystko jest mydlane. Ekspozycje tez srednio pokazuje. 2,5" w 400D jest lepszy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja bardzo przepraszam szanownych dyskutantów, ale takimi pierdołami jak telewizorek, to ja bym się jednak nie przejmował. Jakoś nie wierzę, że dla kogos będzie to argument decydujący o kupnie

Dopiero zaczyna Awatar Gotch
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ja bardzo przepraszam szanownych dyskutantów, ale takimi pierdołami jak telewizorek, to ja bym się jednak nie przejmował. Jakoś nie wierzę, że dla kogos będzie to argument decydujący o kupnie
    Widzałeś „telewizorek” z N D3?? Jeśli nie, zobacz. Pewnie wtedy zmienisz zdanie, co do nie przydatności

Zresztą czy Ci się przydaje czy nie, to nie zmienia faktu, że ten z 40D jest do ****
    Ostatnio edytowane przez Gotch ; 19-07-2008 o 22:15

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gotch, masz 100% racji, lepiej mieć fajny telewizorek niż kiepski, ale to nie jest czynnik decydujący o kupnie. Mój ideał FF to 16 Mpx, pomijalne szumy do ISO 800 (czyli 1 EV lepiej od 5D), AF na wzór 40D, fps też, ale to nie problem, nie obrażę się na 3, a telewizorek, to może być dla mnie nawet z 350D. No i cena Najlepiej 2k USD D3 nie kupię, nawet gdyby miał czterdziestocalową plazmę Za drogi...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam w końcu z Polski Przepraszam, że tak długo się nie odzywałem ale braki czasowe.... Czytam sobie wasze wypowiedzi i cytaty z innych forów i mam nadzieję, że Canon nie rozczaruje większości fanów tej marki. Czytam tez o projektach Canona trzymanych w szufladach, cyklu technologicznym i muszę wam powiedzieć, że widziałem co najmniej 5 puszek które nie wejdą raczej do produkcji a służą inżynierom za "ostateczne testy" pewnych rozwiązań bo co innego projekty a co innego sprawdzenie tych cudów w praktyce.
    Jeśli chodzi o układy AF to jedna linia (z podjednostkami) produkuje praktycznie wszystkie typy AF do różnych modeli Canona. Uruchomienie produkcji jednego z opracowanych już typów AF nie zajmuje dużo czasu. Ale już matryce to inna historia. Tam proces produkcyjny jest bardziej skomplikowany i tutaj potrzeba więcej czasu na wprowadzenie nowej matrycy o innych parametrach.

Jak już pisałem wcześniej marketing Canona to dziwne zwierze i czasami potrafi przyblokować wspaniałą puszkę (jedną z tych 5 z R&D), kosztem innej słabszej bo tego wg. nich wymaga sytuacja rynkowa. Czasami to trzeba posłuchać jak inżynierowie klną na Marketing Ale w każdej firmie najważniejszy jest zysk i jeśli Canonowi wyjdzie, że 5D daje nadal lepszy zysk niż wypuszczanie nowej puszki to oni potrafią przytrzymać premierę nowej puszki następne kilka miesięcy. W końcu koszty developmentu 5D już kilka razy się zwróciły to samo dotyczy linii produkcyjnych, etc. To tak jak z 1Ds2 Oskarkowego który zwrócił się jak pisze 10x a prawdopodobnie zarobi jeszcze dużo więcej. Ale czuje przez skórę, że tym razem nie przytrzymają...

Ale mając okazję patrzeć na to nad czym pracuje R&D Canon-a to Nikon powinien się bać albo błagać by Canonowy Marketing przyblokował niektóre funkcjonalności lub nowe modele. Ciekawe jak szybko Ci co porzucali Canona dla Nikona będą chcieli wrócić...

Pozdrawiam,
    Corwin

PS. Jak ktoś byłby zainteresowany zakupem 5D wersja przedprodukcyjna z firmware 3.7.1 to mam taką do sprzedania od ręki. Model ma już kilka lat ale jest w znakomitym stanie i robi świetne zdjęcia. Moja stopka chwilowo nieaktualna bo mam teraz 3 puszki Canona
    2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale jesteś wredny puść trochę więcej farby!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ale farby o czym?
    Przecież to pewne, że R&D zabawia się takimi gadżetami że głowa nam może pęknąć. Różnego rodzaju pomysły na usprawnienia, które rodzą się na tym forum czy na innych forach w dziale R&D na pewno są w jakimś stopniu wdrażane. A wszystkiego na raz nie można dać bo wszyscy się obkupią w fajną puszkę i sprzedaż się potem załamie na długie lata. Trzeba mieć coś w rękawie nowego, co skłoni do zmiany aparatu na nowy. Choćby opanowany od wieeeelu lat EC, nieobecny w żadnej cyfrowej puszce.
    Myślicie, że w Canonie nie mogą kupić takich telewizorków jakie mają Nikony? A guzik, pewnie w testowych puszkach są takie wyświetlacze, że szczęka opada, z OLED na czele.
    Zatem nie ma się co podniecać, jak kogoś to kręci to niech aplikuje do Canona na testera albo inżyniera R&D
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Gotch, masz 100% racji, lepiej mieć fajny telewizorek niż kiepski, ale to nie jest czynnik decydujący o kupnie. Mój ideał FF to 16 Mpx, pomijalne szumy do ISO 800 (czyli 1 EV lepiej od 5D), AF na wzór 40D, fps też, ale to nie problem, nie obrażę się na 3, a telewizorek, to może być dla mnie nawet z 350D. No i cena Najlepiej 2k USD D3 nie kupię, nawet gdyby miał czterdziestocalową plazmę Za drogi...
    z tym że LCD może być z 350D to chyba przesada...
    na 350 D mam problem z ocenieniem czy trafiłem ostrością.
    A może czas do okulisty.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (.....)Sądzę, że nie ma co się spodziewac rewolucji w następnych modelach canona jesli chodzi o obrazowanie. Canon długo ma CMOSy i rewolucji nie będzie.(.....)
    Hmmm .... jakby to powiedzieć żeby nie skłamać ;-)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 158 z 393 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów