Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 142 z 331 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    ... Generuje świetny obrazek, ale do diabła nie nazywajmy żółwiego AF i 3 fps zamkniętych w puszce 30d super body. Ja nie potrafiłem i dlatego wróciłem do 1d. Za dwa miesiące kupię ,,superbody'' 5d za niziutką cenę, godząc się na kompromisy w postaci żółwiowości. Do pięknych ujęć będę miał piątkę, do pracy jedynkę.
    Jak tak obserwuję sposób w jaki podejmujesz decyzje, co chwila zmieniasz zdanie i skaczesz z zabawki na zabawkę, to nasuwa mi się jedna wątpliwość..
    Himi, gdybym Cię nie poznał, to na serio zastanawiałbym się, czy nie jesteś kobietą
    Jarek

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Do pięknych ujęć będę miał piątkę, do pracy jedynkę.
    i węża w kieszeni jak zawsze

Zablokowany

Domyślnie

Ha, ha - mówisz jak moja żona A ja ci odpowiem - ale za to mogłem w krótkim czasie popróbować różnych rzeczy. A tak serio to ten zakup piątki wcale nie był bezsensowny. Poznałem body, nie straciłem na transakcji, zmieniłem jedynkę z większym przebiegiem na niemal dziewiczą. Wszystko w ramach tych samych środków. Nie uznaję tego za wadę. A piątkę, jak wspomniałem, i tak kupię - świadom jej licznych ograniczeń nie przyćmiewających finalnego produktu w postaci obrazka. Do mojej pracy żółtw to jednak dyskomfort poparty brakiem tolerancji na złe warunki outdoorowe.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ha, ha - mówisz jak moja żona
    Widzisz - coś w tym musi być
    Poznałem body, nie straciłem na transakcji, zmieniłem jedynkę z większym przebiegiem na niemal dziewiczą. Wszystko w ramach tych samych środków.
    Ja tak zmieniam aparaty/szkła od 3 lat - w tym czasie bardzo niewiele dołożyłem - najwięcej teraz przy zmianie 40-ki na 5-kę :-)
    A piątkę, jak wspomniałem, i tak kupię - świadom jej licznych ograniczeń nie przyćmiewających finalnego produktu w postaci obrazka.
    O to to. Ja po pół roku używania 40-ki doszedłem do wniosku, że mi większość "ficzerów" niepotrzebna i 5-ka się idealnie wpasuje.
    I teraz np. zupełnie mnie nie interesuje cała szopka pt. "co Canon wypuści, kiedy i dlaczego tak mało za tak dużo pieniędzy" :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Zablokowany

Domyślnie

do Akustyka

Nie popadajmy w szaleństwo. Odpowiedź na pytanie jest prosta, wiele osób pracujących w mediach drukowanych pozazdrościło piątce plastyki i nie chcąc wydawać góry kasy na ds-y próbowało (vide ja) czy się to naprawdę nie nada do roboty. No dla mnie się nie nada, ale jako drugie będzie ok.

Podziwiam weselników, którzy tym AF robią prawdziwe perły w akcji. Daje sie, ale (napiszę rzecz oczywistą) po co się męczyć udowadniając sobie, że się uda. Jeśli w imię zasad - ok, ale w pracy są inne priorytety. Stąd moja decyzja. Jak myśleli inni - nie wiem.

Do Sal -a.

Mam gdzieś zapowiadane ficzery. Mi trzeba szczelności, szybkości, AF, który na serwo zasuwa aż miło no i może WB pod palcem - jak w jedynce. Tak mógłbym pracować. Wszytko, co dodatkowe to miłe, ale mało ważne.

Ps - jeszcze trwałość i solidność. 200 tysięcy cykli jedynki (300 nowej) to jest coś. Waląc po kilka tysięcy na miesiąc czasami.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 21-07-2008 o 20:32

Zablokowany

Domyślnie

Mam też kiepską lateralizację, co również poddaje pod wątpliwość moją płeć
    Nie skaczę z zabawki na zabawkę, cholera, nie zmieniam co miesiąc puszki na inną. Miałem jedynkę, wracam do jedynki. w międzyczasie na konkretną robotę kupiłem backupową 30d, którą po robocie opchnąłem. To taki szał?

Ale, ale - OT bo wątek zabłądził
    Ostatnio edytowane przez himi ; 21-07-2008 o 20:37

sv
    Guest

Domyślnie

Mam też kiepską lateralizację, co również poddaje pod wątpliwość moją płeć
    Nie skaczę z zabawki na zabawkę, cholera, nie zmieniam co miesiąc puszki na inną. Miałem jedynkę, wracam do jedynki. w międzyczasie na konkretną robotę kupiłem backupową 30d, którą po robocie opchnąłem. To taki szał?

Ale, ale - OT bo wątek zabłądził

kup sobie 1d mk III i ta decyzja załatwi wszystkie Twoje problemy :-)

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Z wyjątkiem posiadania pełnej klatki :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jest w tym jakaś ukryta prawda...,1d MK III ma cos w sobie czego nie ma 5D-wzajemnie super sie uzupełniają.

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Ja go odkupie za kilka dni i będę miał drugie:razz:

Strona 142 z 331 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów