Tak
Nie
Pozwolę soie zabrac głos bo tak czytam i czytam i chyba zapominamy w tym wszystkim o jednym. Nie każdy jest już w systemie canona. niektórzy dopiero planowali zakup Canona własnie z pojawieniem sie 5dII a jak wiemy C wystawia ich na wyjątkowo cieżka i długą próbę. Myśłe że w wielu przypadkach na zbyt długą. nikt nie bedzie czekał kolejnych kilka miesiecy az Canon wreszcie może coś wystruga i pokaże jeśłi na połkach bedzie stał dostępny od reki d700. dopoki nie było alternatywy nie było wyjścia. albo czekać albo staruszek 5D.. teraz alternatywa jest.
ot takie moje spostrzeżenia z punktu widzenia niedoszłego Canoniera bo w moim przypadku czekanie kolejnych klika miesiecy na 5DII w rachubę nie wchodzi.
Mooooże Canon wypuści coś nowego (np nowej generacji CMOSA ) co narzuci pewne trendy na przyszłość (stąd ta zwłoka)
lub
zamierzają dokonać finalnej segmentacji modeli...na lata (może właśnie teraz jest na to odpowiednia chwila)
Nie zapominajmy o firmie SONY ktora ma kase, wielkie zaplecze technologiczne i za kilka lat może okazać się ze bedzie znaczącym graczem w segmencie PROFI
IMHO teraz jest odpowiedni moment aby odświerzyc korpusy i dokonac finalnej segmentacji aby nadal być liderem w segmencie profi
:: PROFI :: (bez kompromisów)
1Ds - FF, full multi mega pixels
1D - crop 1.3 z mega wyj.... dynamiką obrazu i iso
3D + grip - FF max. 16mln AF jak w 1D
:: SEMIPROFI ::
5D mkII + grip - FF, 12mln stara matryca
40D crop 1,6
a starym 5D niech się cieszą osoby z rynku wtórnego który bedzie nie maly jak wejdzie jego następca
Niech do cholery wyrzucą te śmieszne, nieprzydatne, tandetne LCD - jak wzialem do reki D3 przegladając foty na LCD dostalem ciśnienia jak i wpadlem w kompleksy :/
Ostatnio edytowane przez Tequil ; 03-07-2008 o 13:13
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
idac dalej, mozna zalozyc, ze aparat to tylko puszka z czyms swiatloczulym w srodku, i jeden pies co tam jest w opakowaniu.
ale, kurcze, z punktu widzenia klienta, odmawiam wydawania pieniedzy na "poki co". albo Canon wypusci cos porzadnego w FF, albo sobie robi dalej jaja i nie zobaczy ode mnie ani zlotowkikrotko i na temat
![]()
ja tylko jednej rzeczy nie łapię. D700 to sprzęt profesjonalny. Ilość funkcji, parametry, cena - wszystko dla doświadczonego świadomego użytkownika. Jakim cudem maja na niego czekać ludzie, którzy nie są w systemie Canona? Jedyne co mi do głowy przychodzi, to że aktualnie są w Nikonie i zamierzali sie przenieść. Nie jest to więc utrata klienta Canona, a raczej odwrócenie ucieczki klientów z Nikona. Sprawa może i przykra, ale naturalna i na pewno drugorzędna w skali działalności firmy. Do tego 5D - kastrat. wydmuszka itd - właśnie sprawia, że dzięki cenie ludzie z Nikona dalej się na niego przerzucają. Kwestii jasnych stałek nawet nie poruszam![]()
myślę, że C się zbytnio nie zmartwi, pozostaje jednak życzyć ci, żebyś swojego D700 dostał wcześniej niż pojawi się np 3D. Różnie to bywało.ot takie moje spostrzeżenia z punktu widzenia niedoszłego Canoniera bo w moim przypadku czekanie kolejnych klika miesiecy na 5DII w rachubę nie wchodzi.
no proszę, zaskakujące jak nieskomplikowane bywają podstawy ludzkich tragedii
AMEN
a idac dalej tropem Boskim, to będzie Ojciec, Syn i to mi gra, ale co z Duchem?
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 03-07-2008 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost