Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 123 z 393 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133173223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    (....)
    kolekcjoner palmę pierwszeństwa dzierży.
    P.S. Zaniżyłeś ceny nowości, presja rynku podniesie. no i dual digic3.
    Staram się - jakiś taki marazm zapanował 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    przy konkurencji sony i Nikona cena jest jak najbardziej OK.
    Natomiast 20mpx jest raczej nierealne i niepotrzebne bo 17 było by w sam raz aby nie konkurować z dsem. Natomiast ten movie mode to już kompletny kicz.
    co do cen też tak uważam i dodałbym czynnik nasycenia rynku.
    Pewnie będzie te 20 MPx -jest słuszne marketingowo.
    pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w wątku o Nikonach pojawiło się info o prawdopodobnym D700 z FF. Podział 5D na dwie półki FF wydaje się naprawdę bardzo realny.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Dżizas - Panowie nie wchodziłem do tego watku z pół roku a tu prosze jak "Na Wspólnej" przegapisz 500 odcinków i nadal goście się medrkuja czy warto kupowac 5D - Warto ( bo może być gorzej )
    Nie bardzo rozumiem, dlaczego mi nawymyślałeś od Wspólnej
    W mojej wypowiedzi "zaczekać z 5D" w znaczeniu powstrzymać się z zakupem jego następcy. 5D mam parę lat, piszę zgodnie z tytułem wątku.
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ten wątek to taka kawiarenka. Na jesieni, po premierach świeżych piątek (cały czas myślę że będzie to 3D i 7D) być może bywalcy przeniosą się do wątku o 50D...
    ...i będzie równie sympatycznie i rzeczowo; jak to "na wspólnej"
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 19-06-2008 o 02:37
    C-F-K - forever

AndrzejJK
    Guest

Domyślnie

Premiera Nikona D700 (FF) będzie + - 1 lipca. Myślę, że Canon odpowie kilka dni później. W tym roku premierę ujrzy również Sony A900 (czy jak to się będzie nazywać- z tą samą matrycą co D700 Nikona). Zatem będzie ciekawie. Koniec roku 2008 = 3 nowe korpusy z pełną klatką za mniej niz 10tys

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejJK Zobacz posta
    W tym roku premierę ujrzy również Sony A900 (czy jak to się będzie nazywać- z tą samą matrycą co D700 Nikona).
    nie, sony A900 ma mieć 24 MPx, a D700 - 12 MPx. Nie sądzę by Nikon D3X miał te samą 24 MPx matryce co A900, ale to naprawde mało ważne.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie, sony A900 ma mieć 24 MPx, a D700 - 12 MPx. Nie sądzę by Nikon D3X miał te samą 24 MPx matryce co A900, ale to naprawde mało ważne.
    A czemu nie? Przecież SONY robi matryce dla lustrzanek NIKONA od dawna to czemu nie mieli by zastosować tej samej matrycy jeżeli spełnia warunki stawiane przez producenta aparatu? Ja teżoczywiście nie wiem i jet to czysta spekulacja ale poparta historią.

Domyślnie

nie widzę sensu spekulowania na mało istotne sprawy. Niech to będzie matryca Sony - to dla mnie jest obojętne. Zwróciłem uwagę, że D700 i A9000 będą miały inna matryce bo to inne ilość megapikseli.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie widzę sensu spekulowania na mało istotne sprawy. Niech to będzie matryca Sony - to dla mnie jest obojętne. Zwróciłem uwagę, że D700 i A9000 będą miały inna matryce bo to inne ilość megapikseli.
    A wracając do tematu wątka to matryce w nowych "piątkach" będą na pewno wiadomego producenta 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 123 z 393 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133173223 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów