Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dylemat z obiektywem

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    Rozumiem..

Pomijając już zakres ogniskowych z którego z nich "wychodzą" lepsze foty...
    Pytam w ten sposób bo kiedyś będę chciał kupić 70-200 (ale to daleka przyszłość :P) i teraz chce całkowicie zastąpić kitowego.. Kiedyś go kupując
    (28-105) miałem ten dolny zakres właśnie kitowym uzupełnić ale nie zdaje to egzaminu.
    Zresztą jak ktoś powiedział to nie obiektyw (kit) to "słoik" :P

Po prostu czy może ktoś porównać jakość zdjęcia z tych dwóch szkiełek.. (zależy mi na ogólnej jakości nie tylko np na świetle) Czy czy jest sens wymieniać...

Bo na forum wyczytałem ze 17-85 beznadzieja inni znów piszą że bardzo dobry :/
    Opinia o "kicie" jest co najmniej pochopna.Mam niezłe obiektywy i miewałem różne.Z 20d trafił do mnie EFS 18-55.Gdy przechodziłem na 5d razem z 20d poszedł focic do kogos innego.W zakresie 18-30 jest to dobry obiektyw a cena nie jest kryterium oceny.Z całą życzliwoscia sugeruję uważnie sie nim zainteresować a kasę wydać na cos innego.pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez helmett Zobacz posta
    Witam.
    jestem laikiem jeszcze w fotografii, mam 350-tke D, zastanawiam sie nad zmiana obiektywu mam standartowy 18-55mm chciałbym dodać 70-300mm, dużo robir fotek krajobrazowych itp, coś znalazłem o o róznicach obiektywów przy tych samych wielkościach. Jakie są oznaczenia obiektywów, na co zwracać uwagę?jak dobrać dobry obiektyw?
    Dużo zależy od budżetu.Ceny obiektywów o podobnych ogniskowych zawarte sa w przedziale od 100 pln do kosmicznych sum.Na razie myslę najlepiej po prostu focic jak najwiecej tym co jest i czytac ogladac zbierac kasę.Myslę że gdy podasz jakąś orientacyjną sumę to ktos cos zasugeruje.:-)
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-05-2007 o 10:47 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów