Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Problem z 400d...

Domyślnie Problem z 400d...

Ostatnio bawiąc się menu nastawiłem sobie automatyczne czyszczenie matrycy i od tego się zaczeło.

Wcześniej aparat ostrzyl lepiej w tym momencie zdjecia wychodza z lekka rozmazane. Niebo jest np w niebiesko ale takie przeszyte bialymi kropeczkami jakby jasniejszymi cos jest nie tak czy to moze byc problem z tym cholernym czyszczeneim matrycy ? a jezeli tak to co zrobic?

Coś już napisał

Domyślnie

Może masz jakieś paprochy na matrycy po czyszczeniu, zacznij od sprawdzenia matrycy gołym okiem czy nic na niej nie leży.
    Zapodaj jakieś zdjęcia

Domyślnie

Koniecznie zdjęcia. Jeśli kropki są białe, to raczej to z paprochami nie ma wiele wspólnego.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Pewnie sobie ustawiłeś iso1600 a w dodatku wyostrzanie na maksa? :/
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

potem wrzuce zdjecia bo nie mam tutaj gdzie jestem.

Niestety ewg zmartwie Cie ; ) iso100. Nie jestem jeszcze na tyle glupi zeby dac iso 1600 i dziwic sie ze sa szmy ; )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamykos Zobacz posta
    Niestety ewg zmartwie Cie ; ) iso100. Nie jestem jeszcze na tyle glupi zeby dac iso 1600 i dziwic sie ze sa szmy ; )
    Założyłeś wątek-zgadywankę (bez fotki) to teraz nie miej pretensji. Poza tym dlaczego "jeszcze"?

Coś już napisał

Domyślnie

według badan antropologów czlowiek szczyt intelektualny osiaga w wieku okolo 18 lat pozniej jest juz tylko gorzej...takie czasy.Może chłopak ma mniej i dlatego "jeszcze"

A tak reklamuja ten 400d ze ma czyszczenie matrycy itd. teraz widać jej skuteczność

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

I ja mam 400D ale czyszczenie zawsze włączone. Wyłączę i sprawdzę czy jest na odwrót tzn. czy zdjęcia będę miał ostrzejsze
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie mam instrukcji pod ręką ale czy to nie jest czasami "czyszczenie" mapujące brud włączone ? Jeżeli zamiast jasnego wzorca brudu było zrobione coś wzorzystego to mamy usuwane nie to co trzeba .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Nie mam instrukcji pod ręką ale czy to nie jest czasami "czyszczenie" mapujące brud włączone ? Jeżeli zamiast jasnego wzorca brudu było zrobione coś wzorzystego to mamy usuwane nie to co trzeba .
    O! i to jest chyba najlepszy strzał z powyższych. - Dobra myśl! ;-)

Nie wiem co ludzie chcą od tego odkurzacza w 400d. Przecież to po prostu działa! Jedyne co mi przypomina o plamach na matrycy to... to forum. U mnie wciąz 0 plam (z małym wyjątkiem podczas testu pracy z wyłączonym odkurzaczem). Pewnie dlatego na razie nawet nie myślę o funkcji mapowania choć nie wykluczone, że Canon zrobił to już pierwszy raz w fabryce...

Uprawnienia umieszczania postów