Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Soft do RAWów - DPP Lightroom ito

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar daniello
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Odgrzeję stary wątek by nie zakładać nowego.
    Powiedzcie mi jedną rzecz:
    pobawiłem się wczoraj C1 i DPP i jpg z Rawa zajmuje prawie tyle samo miejsca na dysku co Raw 10-12mb. Pytanie po co???
    Wie ktoś jak zrobić żeby wywołany raaw do jpg miał tyle samo co z aparatu 3-4mb???

Dopiero zaczyna Awatar Renia239

Domyślnie

W DPP jest suwak jakości który przesuwając w lewo w oknie przekształcania powoduje zmianę jakości a tym samym wielkości pliku. Pozatym w zależności do jakich celów potrzebujem jpg możesz zmniejszyć rozdzielczość dpi (firmowe ustawienia to 350). W CS2 możesz zmienić wielkość zdjęcia w funkcji wielkość obrazka (ustalsz sobie parametry jakie Ci są potrzebne) lub w funkcji zachowaj dla WEBa tam również możesz się pobawić.
    Canon EOS 5D, Canon EOS 40D, Canon 50/1.4, Canon 85/1.8, Canon 70-200/2.8L, Canon 24-105L, Canon 17-40L,Tamron 28-75/2.8,580 EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Renia239 Zobacz posta
    Pozatym w zależności do jakich celów potrzebujem jpg możesz zmniejszyć rozdzielczość dpi (firmowe ustawienia to 350).
    Wartość DPI nie ma znaczenia. Możesz wpisać i 1'000'000 i patrząc na zdjęcie nie będzie żadnej różnicy tak samo w wielkości pliku.
    Jak napisał EWG, kompresja ustawiona na 8 dalej rozmiar pliku zbliżony do jpega z aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniello Zobacz posta
    Wie ktoś jak zrobić żeby wywołany raaw do jpg miał tyle samo co z aparatu 3-4mb???
    DPP: ustawienie kompresji JPEG: 8
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uprawnienia umieszczania postów