Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Konto e-mail w kieszeni? Blackberry?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie Konto e-mail w kieszeni? Blackberry?

witam

moze ktos z forumowiczow mi poradzi, bo jestem zupelnym laikiem w tej materii - z tego co wiem jest tu pare osob co klikaja z UK
    Musze kupic urzadzenie, ktore mogloby sluzyc do wysylania i odbierania maili na terenie UK. Kiedys czytalem artykul o blackberry i to wydaje sie bys sensownym gadzetem. Jednak slyszalem ostatnio, ze to juz technologia przestarzala i teraz ludzie uzywaja cos innego.
    Czy ktos ma jakies doswiadczenie w tej materii? potrzebuje czegos taniego, nie intersuja mnie polifoniczne dzwonki i inne bajery - czy ktos cos moze polecic?
    i jeszcze jedno, do osob, ktore uzywaja tego na codzien - jakie sa koszty eksploatacji takiego urzadzenia (w UK)? trzeba miec abonament czy to cos moze dzialac w systemie pre-paid? bede wdzieczny za rady i opinie

dzieki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakies konkretne konto?

Moze byc po prostu javowy program pocztowy konfigurowalny na dowolnym, rozsadnym telefonie z Java.

Albo dedykowany jak np to: http://mail.google.com/mail/help/int...ut_mobile.html

Domyślnie

wiesz rozwazalem taka opcje, ale wydaje mi sie, ze to urzadzenie powinno miec klawiature qwerty, zeby sie sie tak nie meczyc jak z smsami. poza tym nie musi nawet miec funkcji dzwonienia - wystarczy sam e-mail no i rozsadna cena tego gadzetu...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber Zobacz posta
    wiesz rozwazalem taka opcje, ale wydaje mi sie, ze to urzadzenie powinno miec klawiature qwerty, zeby sie sie tak nie meczyc jak z smsami. poza tym nie musi nawet miec funkcji dzwonienia - wystarczy sam e-mail no i rozsadna cena tego gadzetu...
    A malo to telefonow z klawiatura qwerty ? Ja mam Nokie 9300 i baaaaardzo sobie chwale (priorytety: organizer, wygodne pisanie smsow i maili; wady: bateria max 2.5 dnia, brak wibracji, dosc duza ale mi to akurat nie przeszkadza).
    Latwo znajdziesz nowsze i lepsze w kategorii smartfonow.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

urzadzenie powinno miec klawiature qwerty
    Hej,
    zorientuj się o telefon + miniklawiaturę USB. Nokia ma coś takiego - ceny wprawdzie zaporowe, ale może Chińczycy wyprodukowali dobre zamienniki / także do innych telefonów/
    edit:
    Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Kup sobie dowolny telefon z symbianem na nich możesz wszystko.
    no nie zawsze... klawiatury qwerty sam Symbian nie zapewni
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 30-04-2007 o 09:50

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Konto na WP nie będzie działało w blackberry!!
    Jak chcesz sprawdzać pocztę z komórki, to rzeczywiście pomyśl o aparacie z min edge. Ale pisania maila na klawiaturze cyfrowej... Zdecydowanie lepiej jest jak pisze Vitez - pełna klawiatura. Ja testując playa zasmakowałem w mobilnym dostępie, ale też nie na tym ich cudacznym telefonie. Przesiadłem się na Nokie E61 i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie. Pełna obsługa skrzynki, komfortowe pisanie maili, a nawet zdarzyło mi się już pisać depesze i słać do redakcji.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow Zobacz posta
    Konto na WP nie będzie działało w blackberry!!
    Oakhallow
    a jak sprawdzic jakie konto bedzie dzialalo w blackberry? jaka usluge musi miec "dostawca" konta?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

a jak sprawdzic jakie konto bedzie dzialalo w blackberry? jaka usluge musi miec "dostawca" konta?
    AFAIK to całą istotą Blackberry jest obsługa serwerów MS Exchange które są niejako standardem korporacyjnym jeżeli chodzi o e-mail i resztę...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Używam Fujitsu Siemensa T830, jak na mój gust spoko urządzenie i dodatkowo masz gps .... jedyny problem to bateria, ładowanie obowiązkowo codziennie ....

Coś już napisał Awatar kuba1961
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Rozsadna cena co masz na mysli. Urzadzenie ktore potrzebujesz mozna kupic juz od 500zl a w zaleznosci jak zasobna jest kieszen i jak sa pozostale wymagania to cena dojdzie i do 3000 tys. Napisz cos wiecej. Czy maile bedziesz odbieral czy tez pisal i ile. Czy skrzynke masz platna czy nie. Maile beda tekstowe czy zalacznikami typu fotki czy pliki itd. Proponowany siemens jest drogi. Czy ma byc nowy czy moze byc uzywany.
    Ostatnio edytowane przez kuba1961 ; 29-04-2007 o 20:33
    20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów