Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Konto e-mail w kieszeni? Blackberry?

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie Konto e-mail w kieszeni? Blackberry?

witam

moze ktos z forumowiczow mi poradzi, bo jestem zupelnym laikiem w tej materii - z tego co wiem jest tu pare osob co klikaja z UK
    Musze kupic urzadzenie, ktore mogloby sluzyc do wysylania i odbierania maili na terenie UK. Kiedys czytalem artykul o blackberry i to wydaje sie bys sensownym gadzetem. Jednak slyszalem ostatnio, ze to juz technologia przestarzala i teraz ludzie uzywaja cos innego.
    Czy ktos ma jakies doswiadczenie w tej materii? potrzebuje czegos taniego, nie intersuja mnie polifoniczne dzwonki i inne bajery - czy ktos cos moze polecic?
    i jeszcze jedno, do osob, ktore uzywaja tego na codzien - jakie sa koszty eksploatacji takiego urzadzenia (w UK)? trzeba miec abonament czy to cos moze dzialac w systemie pre-paid? bede wdzieczny za rady i opinie

dzieki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakies konkretne konto?

Moze byc po prostu javowy program pocztowy konfigurowalny na dowolnym, rozsadnym telefonie z Java.

Albo dedykowany jak np to: http://mail.google.com/mail/help/int...ut_mobile.html

Domyślnie

wiesz rozwazalem taka opcje, ale wydaje mi sie, ze to urzadzenie powinno miec klawiature qwerty, zeby sie sie tak nie meczyc jak z smsami. poza tym nie musi nawet miec funkcji dzwonienia - wystarczy sam e-mail no i rozsadna cena tego gadzetu...

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Używam Fujitsu Siemensa T830, jak na mój gust spoko urządzenie i dodatkowo masz gps .... jedyny problem to bateria, ładowanie obowiązkowo codziennie ....

Coś już napisał Awatar kuba1961
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Rozsadna cena co masz na mysli. Urzadzenie ktore potrzebujesz mozna kupic juz od 500zl a w zaleznosci jak zasobna jest kieszen i jak sa pozostale wymagania to cena dojdzie i do 3000 tys. Napisz cos wiecej. Czy maile bedziesz odbieral czy tez pisal i ile. Czy skrzynke masz platna czy nie. Maile beda tekstowe czy zalacznikami typu fotki czy pliki itd. Proponowany siemens jest drogi. Czy ma byc nowy czy moze byc uzywany.
    Ostatnio edytowane przez kuba1961 ; 29-04-2007 o 20:33
    20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A zdajesz sobie oczywiscie sprawe, ze blackberry to nie jest to samo co mobilny dostep do skrzynki pocztowej?? Blackberry to caly system, w ktorym oprocz urzadzenia klienckiego, wystepuje rowniez specjalny serwer, ktory posredniczy w utrzymywaniu polaczenia z urzedzeniem klienckim i w przekazywaniu poczty. Quasi balckberry mozna sobie zrobic np w aparacie nokia e61, jesli ustawisz poprawnie grupe punktow dostepu, roaming polaczenia i sprawdzanie poczty, powiedzmy co 30 min. Ale to nie bedzie blackberry, to bedzie zwykle sciaganie poczty przez pop3, tyle ze z wykorzystaniem telefonu i dostepnego w danej chwili polaczenia. Byc moze w UK dostawcy uslug pocztowych oferuja ja w systemie blackberry, ale o tym niech sie wypowiedza "tambylcy".
    A jesli juz urzadzenie to moze po prostu Blackberry.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba1961 Zobacz posta
    Rozsadna cena co masz na mysli. Urzadzenie ktore potrzebujesz mozna kupic juz od 500zl a w zaleznosci jak zasobna jest kieszen i jak sa pozostale wymagania to cena dojdzie i do 3000 tys. Napisz cos wiecej. Czy maile bedziesz odbieral czy tez pisal i ile. Czy skrzynke masz platna czy nie. Maile beda tekstowe czy zalacznikami typu fotki czy pliki itd. Proponowany siemens jest drogi. Czy ma byc nowy czy moze byc uzywany.
    myslalem o czyms do maks 300-400PLN. moze (a raczej musi przy tej cenie) byc uzywane. maile do odbierania i pisania, nieduzo - dajmy na to jeden dziennie. skrzynka bezplatna (wirtualna polska). maile tekstowe.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber Zobacz posta
    wiesz rozwazalem taka opcje, ale wydaje mi sie, ze to urzadzenie powinno miec klawiature qwerty, zeby sie sie tak nie meczyc jak z smsami. poza tym nie musi nawet miec funkcji dzwonienia - wystarczy sam e-mail no i rozsadna cena tego gadzetu...
    A malo to telefonow z klawiatura qwerty ? Ja mam Nokie 9300 i baaaaardzo sobie chwale (priorytety: organizer, wygodne pisanie smsow i maili; wady: bateria max 2.5 dnia, brak wibracji, dosc duza ale mi to akurat nie przeszkadza).
    Latwo znajdziesz nowsze i lepsze w kategorii smartfonow.

Coś już napisał Awatar kuba1961
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Proponuje tani telefon z java np. SE 630 i dograj jakas aplikacje z mailami. Cena to 200zl. Niestety problem z zalacznikami.Ja sugerowalbym MDA Compact cena to 600zl. To juz niezle biuro w kieszeni. A jaki masz teraz telefon ?
    20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

Domyślnie

motorola V3 razor - nie chcialbym na tym pisac maili. obadam to mda na allegro...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów