Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za ochroną języka polskiego na tym i innych forach internetowych?

Głosujących
75. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Język Polski

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    taak? A to dlaczego? Są jakieś zasady pisowni, które dopuszczają takie wyjątki?
    A znasz zasade "no bo taaaak" ?

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

rozumiem ze za niestosowanie sie do zasad polskiej ortografii grozi mi warn a potem banik, czy moze moje posty beda kasowane?

pieknie. odstajesz od polskich norm to wpier...,
    moze potem zrobimy sonde kto jest gejem i ich tez wykluczymy, wiecie tu jest sporo osób nieletnich a taki gej to prawie tak niebezpieczny jak ktos kto pisze ktury przez U otwarte.

mam dysleksej, dysgrafie, dysortografie i wogóle jestem 'dys' na wszelkie chore nakazy.
    tak wiem... debil jestem i uczyc mi sie nie chcialo w podstawówce dlatego robie bledy.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    rozumiem ze za niestosowanie sie do zasad polskiej ortografii grozi mi warn a potem banik, czy moze moje posty beda kasowane?

pieknie. odstajesz od polskich norm to wpier...,
    moze potem zrobimy sonde kto jest gejem i ich tez wykluczymy, wiecie tu jest sporo osób nieletnich a taki gej to prawie tak niebezpieczny jak ktos kto pisze ktury przez U otwarte.

mam dysleksej, dysgrafie, dysortografie i wogóle jestem 'dys' na wszelkie chore nakazy.
    tak wiem... debil jestem i uczyc mi sie nie chcialo w podstawówce dlatego robie bledy.
    Tylko dlaczego obracasz wszystko w skrajności i absurd. Chodzi o to żeby się starać. Przecież żadnego przymusu nie ma.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

tez bys obracal w skrajnosc gdybys cale zycie musial sie tlumacyc dlaczego jestes lysy i dlaczego piszesz rzaba tak jak ja.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No idąc tym tropem to można by zezwolić na używanie na forum ch**ów, kur** itp? ;-) W końcu są ludzie, dla których to normalny język, bo przecież mówili tak rodzice przy kołysce, koledzy na trzepaku, kumple z gangu...

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

tak przy okazji swietne źródło najnowszej polszczyzny
    http://www.univ.gda.pl/slang/

ide warknąć sobie w porcelankę
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Skoro w tym wątku walczymy o imponderabilia nieledwie - to raczej podwójna niż do kwadratu
    (Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać... )

no ale wlasnie ja nie walcze o imponderabilia! juz nie musze!

a lingwistka do kwadratu
    analogicznie do pewnego milego zwierzatka do kwadratu
    - troche dystansu do siebie dobrze robi :grin:

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaspeed Zobacz posta
    .... myślę (nigdzie nie sprawdzałem), że w tytule nowego wątku można pisać tak, jak napisałem....
    topop gdybyś tak mnie zacytował to dalsza twoja wypowiedź nie miała by racji bytu - bo jak widać nie sprawdzałem i nie jestem pewien. A pozatym ciekaw jestem dlatego wypuściłem ta ankietę. Punkt 6 rególaminu brzmi:

Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. JEDNAK nie tolerowane będzie zwracanie uwagi na ortografie innych forumowiczow (od tego są prywatne wiadomości). Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.

Chciałem skonfrontować z rzeczywistością, i poznać zdanie innych na ten temat. Myślę, że nie ma co tu bić piany nad szczegółami, tylko wyrazić swoją opinię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P. S. Vitez zasada "no bo taaaak!": myślałem że dotyczy pań i tylko 3 dni w miesiącu;-)

Wychodzi na to, że w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe.
    Ostatnio edytowane przez kaspeed ; 30-04-2007 o 15:52 Powód: Automerged Doublepost
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

topop
    ???

tak to jest jak sie nieodpowiednie osoby zabieraja za zwracanie uwagi innym.
    Punkt 6 rególaminu brzmi:
    lepszego punku nie mogles zacytowac

Wychodzi na to, że w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe.
    oj zebys wiedzial!
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 30-04-2007 o 16:04

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

tpop - przepraszam, czasem bywam rozkojarzony.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P. S.
    Nie chciałem strzelić drugiej gafy i wpisałem w google: 1. rozkojarzony, 2. rozkojażony. Wyników opcji nr 2 było mniej więc piszę rozkojarzony ale przez ż też było ciekawie. Przekonuje mnie to jeszcze bardziej do krzewienia naszej ojczystej mowy

uff... zabrzmiało trochę jak z amerykańskiego filmu wojennego.
    Ostatnio edytowane przez kaspeed ; 30-04-2007 o 19:15 Powód: Automerged Doublepost
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów