Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 16-35(mk1) czy 17-40 szybkie pytanie

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar ser
    Miasto
    Tokio, Japonia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Ty mnie lepiej powiedz jak wyjechac do Japoni na dluzej?? Bo mi sie to generalnie marzy...
    To jest w miare proste, wystarcza tylko 3 rzeczy.
    1) Znac angielski, moze tez pomoc znajomosc Japonskiego
    2) Miec dobry fach w reku (np. informatyka)
    3) Miec zone Japonke, bo wtedy nie ma zadnego problemu z wiza (ja swoja wize dostalem w 20 minut)

Prawda ze proste

PS. Zupelny offtopic
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    portret przy pomocy 16-35? rozumiem ze postanowiłęs kolekcjonowac mocne wrazenia?:P
    ja mam 17-40 i sobie bardzo go chwale nie wiem moze jak bede miał z 600 euro wolne to sprzedam i kupie 16-35 i nie zgodze sie z tym co pisał janusz o aberracji bo u mnie naprawde nie jest źle a mam porównanie
    jasne jesli masz kase to kup tą 16-35 bo to fajne szkło ale na wiele w kwetstii portretu to ty przy tych ogniskowych nie licz :] a kobieta robiona przy 16mm wygląda niespecjalnie atrakcyjnie bo jakas taka porozciągana jest

chyba iż chcesz miec pretekst do zblizenia sie do niej max mozliwie tłumacząc to koniecznoscią wypełnienia kadru
    Hmmm, chyba jest wazne w jakich miejscach dziewczyna jest porozciagana. Wiem ze przy moim 24-105 czasami mi brakowalo tego milimetra czy 2 z przodu (a jakie sie mozliwosci otwieraja, jak bede mial az 8 milimetrow ), nie mowiac juz o bokehu, co przy bliskich kadrach daje calkiem fajne efekty. Myslalem o 17-40, ale jesli roznica w cenie miedzy 17-40 a 16-35 jest na tyle niewielka (1 dzien pracy) to sie pytam. Nie jestem onanista sprzetowym i jesli roznica byla by niewielka to pewnie bym sie zastanowil, ale jesli wszyscy (tutaj) mowia ze 16-35 jest lepszy (i to nawet niektorzy mowia ze wyraznie), to chyba jest jasne...
    Ostatnio edytowane przez ser ; 29-04-2007 o 17:19 Powód: Automerged Doublepost

Z powazaniem
    Ser

40D + 350D+grip + EF 16-35 F2.8L + EF 24-105 F4L IS USM + EF 70-200 F4L IS USM + EF 75-300 F4-5.6 III USM + 580EX + Buffalo DirectStation Pocket + 3xLens Protector Marumi + PLC Marumi

Uprawnienia umieszczania postów