Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Czy "Pozytyw" jeszcze wychodzi ?

Początki nałogu

Domyślnie Czy "Pozytyw" jeszcze wychodzi ?

No właśnie... Czy to pismo jeszcze istnieje ? Jakoś nie mogę uświadczyć nowego numeru od dłuższego czasu, a wzmianki o zamknięciu też nigdzie nie widziałem...
    Ktoś coś wie może na ten temat ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Ktoś coś wie może na ten temat ?
    Ja to bym po prostu zadzwonil pod numer telefonu podany na ich www ( http://www.fotopozytyw.pl/ ) bedacej w przebudowie.

A tak poza tym to google na pierwszej stronie searcha 'pozytyw czasopismo' wyplulo podobne pytanie na forum obok alez z lutego tego roku:
    http://forum.fotopolis.pl/viewtopic.php?t=5481

Coś już napisał

Domyślnie

O ile się nie mylę, to Pozytyw nie wychodzi od jakiegoś czasu, pomimo, że żadnego oficjalnego zamknięcia nie było. Z resztą ostatnio rynek czasopism foto trochę się uszczupla- odpadł choćby Foto Video Digital.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yuri47 Zobacz posta
    odpadł choćby Foto Video Digital.
    Jak to??
    http://magazyn.fvd.pl/wstepniak_179698.html
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5818 No niestety tak to...

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yuri47 Zobacz posta
    .....odpadł choćby Foto Video Digital.
    Ciekawe na co zamienią mi prenumerate, zostało jeszcze kilka numerów opłaconych.
    W sumie to pewnie na Chipa, dobrze że w zeszłym miesiącu nie przedłużyłem jego prenumeraty ;-)
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orte Zobacz posta
    Ciekawe na co zamienią mi prenumerate, zostało jeszcze kilka numerów opłaconych.
    W sumie to pewnie na Chipa, dobrze że w zeszłym miesiącu nie przedłużyłem jego prenumeraty ;-)
    ja miałem do końca kwietnia prenumeratę i dzwonili z FVD do mnie aby przedłużyć ale się nie zgodziłem, więc mi pozostało tylko kupno ostatnie numeru w kiosku. Teraz mogę zrobić to samo co premier Marcinkiewicz yes, yes, yes
    jakieś D + sporo zapału

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamtg Zobacz posta
    Istna apokalipsa.
    Nigdy nie ceniłem FVD, bo to trochę tak jakby murarze pisali o architekturze... (komputerowcy o fotorgrafii cyfrowej) Poza tym wszyscy znamy ekonomiczne uwarunkowania i z tego wynikający swoisty "obiektywizm" wydawnictw "okołoChipowych"... Niemniej tak opisana (na fotopolis) tendencja na rynku analogowych wydawnictw foto jest nieco zastraszająca. Świadczy albo o całkowitej dominacji internetowych źródeł wiedzy albo o unifikacji potrzeb rynku - czytaj: rzesza point'n'shotowców, której wystarczy lektura promocyjnej gazetki z marketu i zakup tam reklamowanych małpek - potem długo, długo nic i wreszcie kilka całkowicie internetowych forów, takich jak to - ludzi bardziej wymagających i poszukujących, których hobby zmusza ciągle do nauki obcych języków... Cieszyć się czy płakać???
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec

Domyślnie

Weszłem na ten wątek zupełnie z przypadku... patrze i oczom własnym nie wierze. Czytajac wszystko długo nie potrafiłem uwierzyć, że to koniec.

Pismo było jakie było, lecz zawsze coś wnosiło w całokształ fotografi mojej jak i kilku innych osób zapewne jeszcze.
    Ale najbardziej zdziwiony jestem, że kilka miesięcy temu przedłużyłem poraz kolejny prenumeratę, dzwoniło do mnie kilka osób w tej sprawie namawiało no i zgodziłem się. Nikt wtedy nie wspominał o takich planach na przyszłość, tak niedaleką przecież.

A najbardziej dziwi mnie fakt, iż w aktualnym numerze jest mocna akcja prenumeraty tego czasopisma nawet na okres 2 lat, jeżeli pismo ma już nie wychodzić pod własnym tytułem to mamy "ładnego kota w worku"
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaku Zobacz posta
    A najbardziej dziwi mnie fakt, iż w aktualnym numerze jest mocna akcja prenumeraty tego czasopisma nawet na okres 2 lat, jeżeli pismo ma już nie wychodzić pod własnym tytułem to mamy "ładnego kota w worku"
    A może UOKiK coś pomoże?
    W sumie przez pierwszy rok prenumerowałem to pisemko.

Uprawnienia umieszczania postów