Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: [kokosp] nocny plener

Mieszany widok

kokosp
    Guest

Domyślnie [kokosp]co myślicie?

itam, fotka z małego wypadu do Poznania, co o niej myślicie? pozd.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

lubie takie klimaty
    podoba sie
    moze troche za duzo kostki.

pzdr

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Podział kadry bdb,ciekawy pomysł na obróbkę.Całość w ciekawej kolorystyce aczkolwiek małe ale odnośnie prawej góry.Szkoda ze w kadr wkomponowałeś kawałek zamku...troche zaburza kadr.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

orginalne

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za dużo PS-a, za mało zdjęcia.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    tez tak mysle.
    pozdrawiam
    orzeh

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Chwila, ktoś klatę naświetlił prawda?? a to że ma się jakieś umiejętności w szopowaniu od razu zdjęcie przestaje być zdjęciem ??

Mi się kadr w fotce nie podoba ale to nie zmienia tego że dalej pozostaje to zdjęciem.

Pzdr.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Chwila, ktoś klatę naświetlił prawda?? a to że ma się jakieś umiejętności w szopowaniu od razu zdjęcie przestaje być zdjęciem ??
    no dokladnie! czym sie rozni obrobka w PS [ktory jest do znudzenia nazywany 'cyfrowa ciemnia'] od obrobki w ciemni tradycyjnej [dobra, jest szybciej i wygodniej, ale to chyba nie przesądza o 'gorszosci' PSa w porownaniu z ciemnia tradycyjna?]

- wystarczy spojrzec, co z negatywami robili np Bill Brandt czy Jeanloup Sieff, albo tacy niezwykli mistrzowie ciemni jak Lilian Bassman i Mario Giacomelli - NB b.polecam wguglac oba nazwiska i popatrzec - czy da sie powiedziec: "za duzo ciemni, za malo zdjecia"?

co do samych zdjec - nie wydaje mi sie, zeby na pierwszym kostki bylo za duzo, jak tu sugerowano, bo ona rownowazy te domy przez harmonijny kontrast [po pierwsze szarosc versus kolory, po drugie drobne kwadraciki v. duze prostokaty] - nie mozna jej zreszta przyciac od dolu, zeby nie podejsc zanadto pod ta okragla pokrywe w prawym dolnym rogu

zdjecie spodobalo mi sie, poniewaz ta obrobka mocniej wydobyla z niego osoby, ktore dla mnie 'robia' to zdjecie: dziwnie znieruchomiałą osobę po prawej [dziwna poza wzmaga troche surralny efekt zdjecia] i dziecko - dla odmiany dynamiczne, uchwycone w jakims polobrocie, jakby patrzylo na tego kogos - to juz zalążek jakiejs opowiesci, tu juz by sie moglo cos wydarzyc, rodzi sie zagadka

dlatego ja by byla za tym, zeby dac jeszcze wiecej PSa i 'zniknąć' z tego zdjęcia te dwie grupki ludzi [w srodku i po lewej], ktore nic nie wnosza

z plenerow - nie bede oryginalna: tez 4 [klimat troche jak z plocien Caspara Davida Friedricha... - czyli klimatyczny :wink: ]

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Krzywe linie - zarówno poziome, jak i pionowe. Ciachnąłbym też część kostki. Sam efekt kolorystyczny - niezły.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów