To ja też chciałbym podłączyć się pod pytanie.
Body 400D, Canon 50mm 1.8 II, F/6.3 (JPG)
http://img249.imageshack.us/my.php?image=testwf5.jpg
Czy to jest wystarczająco ostre zdjęcie?
Ostrzyłem na klawiaturę komórki...
To ja też chciałbym podłączyć się pod pytanie.
Body 400D, Canon 50mm 1.8 II, F/6.3 (JPG)
http://img249.imageshack.us/my.php?image=testwf5.jpg
Czy to jest wystarczająco ostre zdjęcie?
Ostrzyłem na klawiaturę komórki...
Faktycznie cienko z ostrością, jak miałem 50/1.8 to na pełnej dziurze wychodziło ostrzej zdecydowanie.
Przecież jest ostro... Jak na obiektyw za 350 zł to jest bardzo dobrze. Może druga czy trzecia próba byłaby lepsza. Ten obiektyw nie jest mistrzem pracy AF.
Ostatnio edytowane przez dadalo ; 26-04-2007 o 11:12
przy f11 to ten obiektyw jest już raczej kiepski, najostrzejszy jest w granicach
f5,6;
poza tym mkII to full-plastik-fantastik i po jakimś czasie użytkowania po prostu może sie rozjechać;
niewyostrzany raw przy oglądaniu go w 100% to też jest dopiero materiał do obróbki i wydaje mi się, że ultrażylety też nie można sie spodziewać;
Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 26-04-2007 o 14:24
lepsze jutro było wczoraj
Jak dla mnie to kicha nie ostrość. Jak masz puszkę na gwarancji to wysyłaj do serwisu. Jeszcze jedno jakie to szkło?
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
50/1.8 ale z wszystkimi innymi jest to samo
Hmm... tak jak napisano wyżej to szkło nie jest wieczne - sam plastik, po roku, dwóch może już być na tyle wyeksploatowane, że nie ostrzy. Nie wiem ile robiłeś.
Nie masz innego porządnego szkła żeby wypróbować? Może dałoby się gdzięś pożyczyć albo poprosić kogoś o chwilowe udostępnienie. Popytaj na forum czy jest ktoś z twojej miejscowości. Umówcie się Ty potestujesz, kolega może wypić piwko... ;-)
Inne to jakie?
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner