Jak sądzicie, co dalej(choc to wiadomo) tylko kiedy?
Około kwietnia planuje kupic 20D ale moze czkac na następce?
Przydal by sie dSLR odpowiednik EOSa 3 z dobra cena!
Jak sądzicie, co dalej(choc to wiadomo) tylko kiedy?
Około kwietnia planuje kupic 20D ale moze czkac na następce?
Przydal by sie dSLR odpowiednik EOSa 3 z dobra cena!
Czekac zawsze mozesz... ale sytuacje zdjeciowe nie poczekaja - pomysl ile ich mozesz stracic przez czas oczekiwania.Zamieszczone przez aqua
Nowosci sa zapowiadane zazwyczaj na dwoch glowncyh targach: PMA (wiosna co roku) i Photokina (co 2 lata na jesieni).
W tym roku nie bedzie Photokiny, wiec najblizsza powazna nowosc Canona mozesz sie spodziewac na wiosne przyszlego roku... wytrzymasz?![]()
Mam analgowy sprzet wiec az tak mnie nie pili ale bym wydluzyl ogniskową i zaoszczedził na materiałach.
Poprostu pytam i z odpowiedzi wyciagam wnioski.
A mnie by pililo bo szkoda forsy na filmy i szkoda placic tylko za to by moc chociazby obejrzec te zdjecia ktore sie wlasnorecznie zrobilo. To mnie boli w kliszach - musze placic by wlasne dzielo zobaczycZamieszczone przez aqua
.
A na kontrargument w stylu "ale ten dreszczyk emocji oczekiwania" - znam wiele innych sposobow by przezywac fajne dreszczyki emocji oczekiwania - i to _darmowych_ sposobow.
Hmm, z drugiej strony do kwietnia 20D pewnie stanieje i jest pytanie na ile filmów wystarczy ta różnica... Celowo pomijam sprawy typu oczekiwanie i komfort itd., które mimo, że istotne, to jednak czasami muszą zejść w dalszy plan, gdy chodzi o pieniądze.
Cokolwiek zrobisz i tak pod względem finansowym będziesz do tyłuZamieszczone przez aqua
Postęp bowiem jest tak duży, że zawsze za rok, czy i nawet za kilka miesięcy, pojawi się nowszy (lepszy?) model. W ten sposób możesz czekać w nieskończoność...
Kto wie co przyniesie przyszlosc, jak bym jeszcze poczekał to by mnie było stac na marka?
Ale to tyko gdybanie?!
20D jest chyba najlepszym wyborem? Możliwości i cena.
do tego grip i moze 580EX.
Cos jeszcze potrzeba to tego zestawu?
Jakie karty(pojemność i firma)?
Zapis chyba tylko w RAW-e?
Moze cos do zrzucania fotek w terenie?
Wszystkie uwagi itp mile widziane.
a co to - image tankach?
[ Dodano: 27-02-2005 ]
juz wiem
dzieki
To nie tak... płacić nie muszę za BW, bo robię sam. Zabawa fajna i póki co mi się nei znudziła - tyle że wymaga trochę czasu, w małym koreksie robię dwie albo jedną rolkę na raz.. to z godzinka chlapania, można jednym okiem film oglądać (-:Zamieszczone przez Vitez
Trochę trzeba za kolor i slajdy, no fakt. A potem za odbitki. Ale Ty też za odbiki płacisz (-:
A tu nie chodzi o ,,dreszczyk emocji oczekiwania''. Jakoś tak... jak zaczynałem cyforowo to dreszczyk ów pojawiał się już w trakcie robienia zdjęć i potem jak najszybciej starałem się je zgrać i obejrzeć. I to mi się poobało. Ale po jakimś czasie zauważyłem że mi przeszło... zdjęcia robię, wiem co robię, wiem co mam tam w aparacie i zgrywam do komputera kiedy mi jest miejsce potrzebne, a przeglądam jak mam czas. I tak samo z filmami. Oddam do labu, odbiorę sobie za parę dni jak będę obok pzrechodził, poskanuję wglądówki też w wolnym czasie... A po co się spieszyć, zdjęcie nie ucieknie (-: