Witam,
a co sądzicie o miłośnikach pojazdów marki BMW? Ja o nich źle sądzę. Dlaczego? Na początek krótki wstęp. TKM (Toruński Klub Motorowy) mieści się naprzeciwko lotniska. Tam wczoraj była 'majówka z BMW'. Ja zamiast oglądać palenie gumy wolałem spottować na lotnisku. Akurat była samolotowa kadra narodowa, która u nas doskonaliła lądowania. Częstotliwość przyziemień- 1 minuta- raj, lepiej niż na Okęciu :P
Spokojnie sobie pstrykam seriami samoloty w towarzystwie młodych pilotów kadry narodowej. A tu nagle nadbiega tłum (500-1000) ludzi. Kieruje się w naszą stronę. Kadra narodowa natychmiast zabezpiecza Cessny i odgania tłum. Na kręgu były 4 samoloty, z czego 2 były na podejściu. Tłum wbiega na pas, tuż przed lądujące samoloty. I nie opuszcza pasa. Zmusza tym samym samoloty do odejścia na drugi krąg, które potem wylądowały na drugim pasie.
http://img262.imageshack.us/img262/131/runwaymp4.jpg
A i dodam, że tłum był oczywiście pijany. Tylko jeden radiowóz policji, który pojawił się po jakimś czasie i żadnej ochrony. Nie ma w tym ani krzty przesady.