Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 109

Wątek: [samochodowy] O swiatlach i nie tylko

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    - choć i TIR spychający mnie do bandy przy wyprzedzaniu lewym pasem też się trafił ;-)
    no to sie robi szanownemu wladcy drogi szkolenie i przepisowe 30 tam gdzie jest 30 i niech cie wtedy probuje wyprzedzac, a tak apropos to sie spytam komu i jak czesto zdarza sie zajechac droge takiemu zawalidrodze i pozniej wyhamowac go do 5-8km/h ? najlepiej z piskiem i tlumaczeniem ze 'kotek wbiegl na droge' na wypadek gdyby wjechal w d...
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    a propo radarow. czy w Polsce, albo ogolnie w Europie mozna uzywac antyradarow?
    w USA jest to uzaleznione od stanu - w Illinois mozna, obok w Wisconsin juz chyba nie.
    Mozna

"Radar laser detectors and laser jammers are legal to own and operate in passenger vehicles in the state of Wisconsin.

Currently the only state that it is illegal to operate a radar detector is Virginia and Washington D.C.

Laser jammers are illegal to operate in the states of: Nebraska, Minnesota, Utah, California, Oklahoma, Virginia, Colorado and Washington DC"

--
    Marnow

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Oj, to jest jedna z rzeczy których nie lubię I tu rzeczywiście jest mi głupio, że na górskiej drodze nie potrafię utrzymać tempa, ciągnąc za sobą ogon ;-) A największy obciach to to, że na najtrudniejsze kawałki za kółkiem siada żona
    ja dawalam prowadzic mojemu facetowi. jeszcze jak mialam przepasc z jego strony to ok , gorzej jak urwisko zaczynalo sie od strony kierowcy - wjezdzalam prawie na przeciwny pas

w Chicago jest taka nie pisana regula, ktora przestrzega bardzo duza liczba kierowcow a policja nie czepia sie (chyba ze trafi sie jakis upierdliwy oficer), ze mozna ogolnie jezdzic do 10mil wiecej niz jest speed limit. gorzej jest poza miastem - znudzeni policjanci potrafia wlepic ci mandat nawet za przekroczenie limitu o 1-2 mile.
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 26-04-2007 o 20:14

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    w Chicago jest taka nie pisana regula, ktora przestrzega bardzo duza liczba kierowcow a policja nie czepia sie (chyba ze trafi sie jakis upierdliwy oficer), ze mozna ogolnie jezdzic do 10mil wiecej niz jest speed limit. gorzej jest poza miastem - znudzeni policjanci potrafia wlepic ci mandat nawet za przekroczenie limitu o 1-2 mile.
    Mysle ze nie tylko w Chicago. Nie slyszlem jeszce o przypadku aby ktos dostal ticket za ponizej 10 mil over, w szczegolnosci na autostradzie.

--
    marnow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Oj, to jest jedna z rzeczy których nie lubię I tu rzeczywiście jest mi głupio, że na górskiej drodze nie potrafię utrzymać tempa, ciągnąc za sobą ogon ;-) A największy obciach to to, że na najtrudniejsze kawałki za kółkiem siada żona
    No i prosze, nasz geniusz kierownicy okazal sie zwykla ciapa
    Sorry, ale na serio ten "muflon" to mocno na wyrost kolego....

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Tak z innej beczki - zrobiles cos crazy w zyciu? Jakis sport ekstremalny
    Hehe, pytałem kiedyś me dziewcze o to samo i po długim namyśle powiedziała: Nie nosiłam czapki w zimie.

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    a tak apropos to sie spytam komu i jak czesto zdarza sie zajechac droge takiemu zawalidrodze i pozniej wyhamowac go do 5-8km/h ? najlepiej z piskiem i tlumaczeniem ze 'kotek wbiegl na droge' na wypadek gdyby wjechal w d...
    Było coś takiego. Autostrada Kraków-Katowice, lewy pas, prawy zatirowany więc wyprzedzanie, prędkość grubo ponad 100, przede mną kilka aut, za mną wściekle pchający się Germanin. Trąbi, mruga i skacze. Myśle sobie: idiota albo ślepiec, bo chyba widzi, że ogonek przede mną... Wreszcie zator ustępuje no to jazda. Puszczam awanturnika a ten nagle robi mi wjazd pod koła i ucieka. No ale nie docenił szwedzkiego produktu ani polskiej dumy. A jechałem wtedy z rodzinką wiec nastroje na pokładzie były patriotyczne. Żeby zobrazować prędkość powiem tylko, że po zaklinowaniu go na poboczu i wyrzuceniu dumnego "Hitler is dead!", poprzednicy dopiero dojeżdżali...
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marnow Zobacz posta
    Mysle ze nie tylko w Chicago. Nie slyszlem jeszce o przypadku aby ktos dostal ticket za ponizej 10 mil over, w szczegolnosci na autostradzie.

--
    marnow
    na autostradzie nie ale wierz mi w przygranicznych z chicago miescinach zdarza sie dostac mandat za minimlny over

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    no to sie robi szanownemu wladcy drogi szkolenie i przepisowe 30 tam gdzie jest 30 i niech cie wtedy probuje wyprzedzac, a tak apropos to sie spytam komu i jak czesto zdarza sie zajechac droge takiemu zawalidrodze i pozniej wyhamowac go do 5-8km/h ? najlepiej z piskiem i tlumaczeniem ze 'kotek wbiegl na droge' na wypadek gdyby wjechal w d...
    Ekstra pomysł miszaqq - ostatnio widziałem jak taki jeden gosciu robił tego typu szkolenie drugiemu, skończyło sie na naprawdę ostrym hamowaniu kilku samochodów . Mało brakowało a doszłoby do poważnego wypadku. Szkolący o mały włos nie otrzymał potężnego strzała w kuper. Najlepsze jest to, że,miał z tyłu w samochodzie dwójke małych dzieci .

Jak byłem początkującym kierowcą (tzn poniżej 100 tyś km) to czasami robiłem takie szkolonka, z tym , jak wisiał mi ktoś na tyłku to wciskałem lekko hamulec i gaz jednoczesnie. Efekt ten sam a jednak troche bezpieczniejsze. W sumie to jednak było to głupie i bez sensu. Jeżdżę duzo, dość szybko, ale jak ktoś chce jechać szybciej to ustępuję mu drogi przy pierwszej okazji. Jak drogę zajedzie mi ciężarówka, to cierpliwie czekam aż wyprzedzi to co ma wyprzedzać i jade dalej.

P.S Uważajcie na tirowców Litwinów to bandyci

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mnie sie krew gotuje jak widze jak ludzie jezdza po miescie i w najlepsze gadaja przez telefon. Jeden taki matol juz mi w dupsko wjechal. Tuz po strzale spojrzałem w lusterko wsteczne i widzialem jak wlasnie konczy gadke. Myslalem ze pogryze!

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeżdżę duzo, dość szybko, ale jak ktoś chce jechać szybciej to ustępuję mu drogi przy pierwszej okazji. Jak drogę zajedzie mi ciężarówka, to cierpliwie czekam aż wyprzedzi to co ma wyprzedzać i jade dalej.
    Dokładnie. Nie rozumiem zwalniania na złość temu z tyłu. Dla mnie nie jest ważne czy wyprzedzić mnie chce wariat, czy ktoś się po prostu spieszy. Jak chce jechać szybciej ode mnie, to niech jedzie. Sam jeżdżę raczej szybko, ale uważam, że bezpiecznie. IMHO ważniejsza jest trzeźwa ocena warunków na drodze i myślenie, niż sztywne trzymanie się przepisów, a już na pewno nie w celu wkur...nia innych uczestników ruchu, jacy by oni nie byli.

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów