Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: 30D RAW+jakie jpg?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Poza tym to 1000 to tak na wyrost, zakładam duży margines bo jak wspomniałam chcę się dowiedzieć jaka pojemność kart jest mi potrzebna a lepiej żeby zostało miejsca niż brakło. Wcale nie trzeba wypstrykać tysiaka bo faktycznie samo przejrzenie tylu fotek zajmuje sporo czasu...brrr... a potem znowu nie wiadomo, które wybrać.

Czy znasz/znałeś kogoś, kto by w czasach przedcyfrowych robił na slubie 30 rolek kliszy a'36 klatek? - a chciałbyś gwozdzt wrócić do czasów przedcyfrowych? Mój dziadek wraz z rodzeństwem mieli jedne buty ale jakoś za tym nie tęsknią...

Dzięki Viracocha i bundy za konkretne odpowiedzi :-)
    A RAW + jpg dlatego, że do tej pory nie obrabiałam RAWów więc póki nie zobaczę jak to się robi to tych dobrych ujęć wzięłabym gotowe jpgi.

Jeszcze raz dzięki wielkie, już wiem to co chciałam wiedzieć. Czyli mniej więcej 1000jpg = 4GB, 1000 RAW = 9GB, 1000 RAW + jpg = 13GB. Różnica między 9 a 13 nie jest kolosalna tylko fakt, jak się już umie obrabiać RAWy to po co tyle tego. Więc szybko się w takim razie nauczę... :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mam dwie karty po 2GB to wystarczy na 500 samych RAWów, luzik, najwyżej bardziej sie przyłożę.... Pozdrowienia
    Ale fakt z tym tysiakiem to chyba faktycznie przesada. Nie wiem, nie mam doświadczenia w takich imprezach
    Ostatnio edytowane przez monikenka ; 25-04-2007 o 11:36 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów