ale to są jpg prosto z aparatu ;/
dobry obiektyw typu L coś pomoze? czy to bardziej od strony aparatu problem?
ale to są jpg prosto z aparatu ;/
dobry obiektyw typu L coś pomoze? czy to bardziej od strony aparatu problem?
jakoś nic mi nie wiadomo, aby 350D robił zdjęcia w rozmiarze 733x743 pix ...
na pewno nie;
za to widzę, że moze zaszkodzić dalsze czytanie forum....
najbardziej od strony operatora.
należy przeanalizować naświetlanie i sposób obróbki ("przyciemnianie" za pomocą Picasa to nie jest raczej wskazany sposób obróbki).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
hahahahaha, nie przesadzajcie, nie widziałam jeszcze prawie kwadratowego zdjęcia prosto z eosa -![]()
![]()
.
radzcie, a nie czepiacie sie coraz głupszych spraw
Tak to jest że jak się ogląda zdjęcia na 100% powiekszeniu to szumy zawsze będą :P
350D | 30D | 30D | 5D mkII
Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L
A może daj normalne zdjęcie to będzie łatwiej ocenić.
Jak fotka niedoświetlona to nawet bez wyciągania w sofcie i przy niższym ISO, szczególnie jak oglądasz w 100% powiększone kadry będziesz miał widoczny szum. Do tego kompresja jpg nasila wrażenie szumu (mam na myśli te wycinki kadru powiększone do pełnej rozdzielczości).
5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...