Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: G6 czy A200 ?

ibix
    Guest

Domyślnie G6 czy A200 ?

Witam wszystkich,

w niedalekiej przyszłości planuje zakup aparatu, mam na myśli zaawansowany kompakt na początek...

wydaje mi się, że G6 przy cenie 2200-2500zł (na allegro) jest chyba najlepszym wyborem (chodzi o doskonałą jakość zdjęć, funkcjonalność)
    ....i już byłem pewien, ze go kupie

gdyby nie pojawienie się nowej odchudzonej wersji Minolty A2 modelu A200....
    teraz mam dylemat, ponieważ różnica w cenie niewielka, a pierścienie do nastaw, solidny korpus typu 'SLR-like' no i ogniskowa (28-200 mm) robią wrażenie…

Jeżeli chodzi o zastosowanie to mam na myśli portrety, architektura(głównie zdjęcia nocne) i krajobrazy.

liczę na obiektywne odpowiedzi

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: G6 czy A200 ?

Cytat Zamieszczone przez ibix
    liczę na obiektywne odpowiedzi

No to musialbys zadac podobne pytanie na forum ogolnym o fotografii cyfrowej a nie na "forum uzytkownikow aparatow marki Canon" 8) .

Oczywiscie ze G6

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie z kompaktow to Panasonic Lumix FZ 20.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

G6 wypada bardzo blado w porownaniu z Minolta.. ale nie patrzyl bym na A200 a na wczesniejszy model A2

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czacha, nie mam kompaktu, ale wielu moich znajomych ma Minoltę A2, pstrykałem, próbowałem i nie do zaakceptowania jest dla mnie jakość obrazu - zdjęcia są bardzo miękkie
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał

Domyślnie Tez mialem problem

wybralem G6 z prostej przyczyny zdjecia sa lepsze o naturalnych kolorach i mnostwo funkcji rodem z lustrzanek. A200 kusi zoomem ale jesli jakosc szkla jest nienajlepsza a taka jest w A200 i matryca szumiaca- szybko bedziesz zalowal i zoom nie bedzie cie cieszyl- na wyglad tez chyba nie warto patrzec. W koncu nie aparat bedziesz ogladal tylko zdjecia

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

ja kupilem sobie d o legitek i na impreski c-7070
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

zapomnij o nocnych zdjeciach z A200. Mialem krotko A1, i szumialo toto przy braku swiatla jak jasny gwint

moze nie bede oryginalny, ale... nie lepiej w jakies lusterko zainwestowac. 300D w podobnych cenach jest do dostania, a różnica w jakosci o niebo lepsza.

Wiem - szkla drogie, ale zawsze mozna na M42 sie przestawic.

Pisze, bo mialem Minolte A1 i nie bylem zadowolony. Szumy juz przy ISO 200 - kasznka. Teraz mam 300D i jest bajera - ISO 800 prawie nonstop wieczorami, krotkie czasy, szumy prawie nie widoczne....
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 20-09-2005 o 22:07

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uprawnienia umieszczania postów