Za ten model to nie wiem... Paru chetnych by sie znalazlo...
Ale nie model jedynym powodem do linczuZwroc uwage na regulaminy albo watki obok zanim zaczniesz wstawiac swoje (poprawiam temat).
A co do fot... Imho moze nieco wiecej kontrastu jakas krzywa? Ale ja sie nie znam![]()
...
No tak... nick
Ale krzywa ? Nie za bardzo rozumiem ...to nie X70s bez "s"![]()
Krzywa w PS osczywiscie
Takie typowe "S" dla podniesienia kontrastu. Tak aby chmury byly nieco ciemniejsze. Calosc wtedy powinna wygladac nieco mniej wyplowiale.
...
Mniej wypłowiale powiadasz... hmm. Nie sądziłem ze mozna akurat te fotki podpisac pod "wypłowiałe".
Tak czy owak, zanotowałem![]()
Na trzech przyzwoitych monitorach i drukarce wyglada to tak samo, wiec chyba jednak nie kwestia monitora.
Juz predzej gustu.
...
Na mój gust też możnaby podbić levelami lekko.
Pierwsza chyba zyskałaby na przycięciu trochę spodu: ten kawałek parku troche przeszkadza. A drugie bym troche mocniej z jednej strony ciachnął, tak dla zburzenia symetrii
W 1 tez bym sie chętnie pozbył dołu ale według mnie z proporcji normalnej fotki wyszła by panorama ( jak i z dołu to i z góry ) . Nie pomyslałem przed ujęciem , mogłem z kamienia latarnie potraktowac w LP i było by odpowiedno![]()
Ah te naświetlanie na cienie
2 Moze i gdyby kadr był mniej symetryczny wyglądało by lepjej, jednak ....yy , nie no nic nie napisze ;] Mnie siem podobałotak tez zostawiłem.
Dzieki za opinie !![]()