Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: zamiennik KITa w 400D

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

To ja powiem ,że mój początek był KIT + 50 /1.8 potem dołożyłem 17-50 2.8 i jestem bardzo zadowolony.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tommy_snake Zobacz posta
    Rozważam także zakup Canona 50 1.8 za 400 zł - tylko wtedy KIT i ta 50, czy któryś z wyżej wymienionych i ta 50.
    Możesz zostać przy kicie i EF 50mm f/1.4. Ja bym jednak wybrał Tamrona 17-50 f/2.8 zamiast kita i "ciemniejszą" pięćdziesiątkę. Co prawda obawiam się, że ta pięćdziesiątka wtedy dość żadko by okupowała bagnet... ale to zależy od specyfiki i wymagań użytkownika. Ja na ten przykład preferuję zoomy.

Nie wiem dlaczego nie wziąłeś pod uwagę Sigmy, którą wcześniej proponowałem. Ma jedną ewentualną wadę - to szkło do cropa. Ale za to odpowiada 50mm na pełnej klatce co jest, IMO, lepszym zakresem do fotek w domu niż 50mm / 85mm po cropie.

Cytat Zamieszczone przez tommy_snake Zobacz posta
    Nie lubie zdjęć w domu z lampą bo takie świecące twarze, kolory itd dlatego robie bez lampy na ISO 400 lub 800.
    Słyszałem też że dobrym rozwiązaniem jest dokupienie lampy i świecenie w sufit. Lampe dokupie jednak chce najpierw zmienić obiektyw.
    No co ty... lampą w twarz? W domu? Zazwyczaj w niewielkich pokoikach? Ty boga/Boga* się nie boisz?

* - niepotrzebne skreślić
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów