Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Wadliwy Tamron 17-50 i 400D?

Mieszany widok

Maciek70
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    w przypadku 50mm przy 2.8 glebia ostrosci wynosi okolo 30 cm. Wydaje mi sie ze pomylka AF jest jak najbardziej mozliwa. Fotografujac postac z odleglosci 3 metrow na 17 mm gdzie postac zajmuje 1/8 kadru sadzisz ze autofokus bez problemu ustawi ci ostrosc na oko czy nos czy czapke? mnie sie wydaje ze przy tego typu zdjeciach odpada juz precyzja ustawiania na konkretny punkt.
    O to chodzi że w 95% AF zawsze ustawia na czapkę a jak jej nie ma to odpowiednio wcześniej przed twarzą modela. Chcę tylko uzyskać potwierdzenie od innych użytkowników czy także zauważyli taką przypadłość tego obiektywu i wykluczyć usterkę.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek70 Zobacz posta
    O to chodzi że w 95% AF zawsze ustawia na czapkę a jak jej nie ma to odpowiednio wcześniej przed twarzą modela. Chcę tylko uzyskać potwierdzenie od innych użytkowników czy także zauważyli taką przypadłość tego obiektywu i wykluczyć usterkę.
    Nie mam tego obiektywu (i nie bedę miał) ale nie można tu mówić o "przypadłości". Ogniskowa 50mm i przysłona 2,8 to konfiguracja portretowa a tu widzimy, że tego portretu zrobić się nie da. To jest usterka tego egzemplarza obiektywu!
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów