Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 30 d - nagła zawiecha

Zablokowany

Domyślnie 30 d - nagła zawiecha

Dzisiaj siedzę sobie na tarasie i widzę... 50 metrów ode mnie balon (taki na gorące powietrze) walczy między domami i nie może się wznieść. Biegiem po sprzęt. 17-50 out i podpinam 70-200. Strzelam jedno na AV. Za jasno, próba korekcji ekspozycji o dwie działki i....nic. Zawiecha. Szybko na M, stoi. Balon coraz bliżej. Przepinam na wide i ...to samo. Wisi. Żeby nie stracić ujęcia włączam P, robię ze 2 w nie zadowalających ustawieniach (auto). Po kilku minutach podpinam ponownie oba szkła i wszystko działa. Whats up?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

może w stresie szkło źle podpiąłeś - nie do końca. ale to mało prawdopodobne
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Zablokowany

Domyślnie

Dwa szkła...chyba nie

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Moze Cie aparat "w balona" zrobil
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

na moje oko zlosliwosc cial martywch ale....u mnie nigdy cos takiego sie nie zdarzylo
    na pocieszenie dodam ze w maju w krosnie sa zawody(watek na CB http://canon-board.info/showthread.php?t=21338) jak chcesz zrobic podobne ujecia to na tych zawodowach bedzie okazji mnostwo
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

po prostu wciskałeś spust i nic? wyświetlacz LCD jest ok i wizjer też pokazuje wszystko ale nie da się zrobić fotki? czy jakoś inaczej to się objawiło?

mi się kilka razy zawiesił więc poszedł na żytnią - wymienili spust bo nie kontaktował raz na kilkadziesiąt zdjęć. ale ja wiem czy to można nazwać zawieszką?
    I am FX

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    po prostu wciskałeś spust i nic? wyświetlacz LCD jest ok i wizjer też pokazuje wszystko ale nie da się zrobić fotki?
    no wlasnie tak to u mnie bylo plus jeszcze AF nie dzialal.
    Pierwsze takie zachowanie to bylo chyba drugiego dnia po odebraniu canona (pomyslalam wtedy "#$%$^ zamienil stryjek siekierke na kijek" )
    Drugie stosunkowo niedawno.
    Obydwa z przypietym 85/1.8.

pzdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Whats up?
    Jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy. Ja kiedys wybieglem w deszcz tecze sfocic bo sie slonce przebijalo. 20 zdjec do kosza, zero udanych... a kombinowalem z parametrami jak moglem.
    Nauczka - widzisz cos ciekawego, daj sobie pol minuty na spokojne przygotowanie sprzetu lub miej zawsze sprzet gotowy (np teraz u mnie lezy w domu pod reka 20D+50 1.4 zawsze gotowy do strzalu ... a to kot spi w fajnej pozie, a to dziewczyna wyjdzie z lazienki w fajnym stroju ).

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    ... a to dziewczyna wyjdzie z lazienki w fajnym stroju ).
    Możesz wysłać parę fotek na PW. Tak tylko sprawdzę czy nie ma FF/BF. Oczywiście dziewczyna, bo z aparatem myślę, że wszystko oki

Początki nałogu

Domyślnie

moje dwie dwudziechy też czasami łapią zawiechę - objawy właśnie takie: wszystko gotowe do strzału, aparat sygnalizuje, że ustawił ostrość - wciskam spust....i nic... Chwilę odczekam, tak z 10 sek. albo wyłączę i włączę i szafa znów gra. Nie zdarza się to często....powiedzmy raz na 400 - 500 ujęć, ale zdarza się i to w obydwu....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów