Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: numerowanie zdjęć w EOSie 400d

Domyślnie numerowanie zdjęć w EOSie 400d

Witam,
    w piątek kupiłem EOSa 400d
    jednak wynikł pewien problem, otóż po ok. godzinie użytkowania (raczej nauki obsługi aparatu metodą prób i błędów) oglądam zdjęcia na ekranie aparatu i w prawym górnym rogu wyświetla mi takie liczby: 443-9081, na kolejnym zdjęciu 443-9082 itd.
    W instrukcji obsługi jest wyraźnie napisane, że "pliki obrazowe są numerowane kolejno od 0001 do 9999 . . ."
    Czy to oznacza, że moim aparatem zostały wykonane już ponad dziewięć tysięcy zdjęć??? Mogę przyznać się do ok. 200 ale co z pozostałymi 8800?
    Znajomi (posiadający EOSy), z którymi rozmawiałem na ten temat powiedzieli mi, że aparat numeruje im zdjęcia od 0001 i na liczniku mają ok. 2000 po kilku miesięcznym użytkowaniu.
    Dodam tylko, że kupowałem aparat nowy w jednym z poznańskich sklepów.
    Pozdrawiam,
    toajkamil

Domyślnie

dzięki Tomasz1972 za tego linka
    jeśli dobrze rozumiem to karta testowa musiała mieć zrobione te ok.8800 zdjęć, albo jeden z plików miał ten numer, ale oznaczenie katalogu 443?
    troszkę mi to nie pasuje

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tojakamil Zobacz posta
    dzięki Tomasz1972 za tego linka
    jeśli dobrze rozumiem to karta testowa musiała mieć zrobione te ok.8800 zdjęć, albo jeden z plików miał ten numer, ale oznaczenie katalogu 443?
    troszkę mi to nie pasuje
    Wprowadź swoją numerację i rób foty , a cyferką się nie przejmuj Faktyczny stan licznika tylko serwis jest w stanie sprawdzić .

Uprawnienia umieszczania postów