Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zamiast dywagować na forum, czy miałem na myśli 1/3s, kiedy miałem na myśli 3 s, czy "teleskop" to określenie żartobliwe, czy faktyczne, lepiej się kiedyś spotkać w plenerze

w taka pogodę?! Żaden IS nie pomoże

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Zaczynalem od F4, bylym na poczatku bardzo zadowolony, lecz po pewnym czasie (po testowaniu, porownaniach, analizie) zamienilem na 2.8 IS i jestem zadowolony jeszcze bardziej :grin:
    Zalezy to od osobistych preferencji/potrzeb oraz checi/mozliwosci wydania wiekszej kasy.
    Jesli potrafisz 3 sek. utrzymac bez poruszenia to wielki szacunek - ja tak nie potrafie i chyba sie juz nie naucze.

Marek - a u mnie odwrotnie (a właściwie dokonałem pełnego "obrotu").
    Miałem f4 IS i byłem bardzo zadowolony.
    Potem chciałem mieć "wszystko w jednym", czyli zamiast tego zooma i stałki kupiłem sobie f2.8 IS.
    Jeśli chodzi o obrazek byłem bardzo zadowolony. Tak jak z f4. Ale po kilku dłuższych wyprawach powiedziałem sobie basta! Jesteśmy rówieśnikami, więc ja już o swój kręgosłup zaczynam dbać :-D
    Wróciłem do super ostrego od pełnej dziury f4 IS (mając nową piątkę nie muszę się tak bardzo martwić o światło) a co do światła, to przeprosiłem się ze stałkami
    Wyobrażasz sobie pomykanie w górach, w Samnaun na nartach z taką ciężka lufą? Nawet bez nart jest ciężko ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    w taka pogodę?! Żaden IS nie pomoże

Marek - a u mnie odwrotnie (a właściwie dokonałem pełnego "obrotu").
    Miałem f4 IS i byłem bardzo zadowolony.
    Potem chciałem mieć "wszystko w jednym", czyli zamiast tego zooma i stałki kupiłem sobie f2.8 IS.
    Jeśli chodzi o obrazek byłem bardzo zadowolony. Tak jak z f4. Ale po kilku dłuższych wyprawach powiedziałem sobie basta! Jesteśmy rówieśnikami, więc ja już o swój kręgosłup zaczynam dbać :-D
    Wróciłem do super ostrego od pełnej dziury f4 IS (mając nową piątkę nie muszę się tak bardzo martwić o światło) a co do światła, to przeprosiłem się ze stałkami
    Wyobrażasz sobie pomykanie w górach, w Samnaun na nartach z taką ciężka lufą? Nawet bez nart jest ciężko ;-)
    Kregoslup jak na razie jest ok, gorzej z lokciem tzw. "lokiec tenisisty".;-)
    Na wypady zabieralem jak dotad 24-105 gdzie sie b.dobrze sprawiał. 2.8/4 to jednak w swietle roznica.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uprawnienia umieszczania postów