Strona 41 z 79 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Pikczer masz słuszność. Dlatego w przyszłym roku najprawdopodobniej 2,8 zawita u mnie w zestawie służbowym jeśli dobrze pójdzie. Cel imprezy cywilno sportowe na hali i w stosunkowo ciemnych pomieszczeniach. Tam powinien pokazać swoje możliwości w 100%. Prywatnie jednak nie bardzo mogę sobie na niego pozwolić. Pocieszam się faktem, iż będzie lżej .
    Na sam f4 finanse są i w sumie byłem zdecydowany ale po dogłębnym przestudiowaniu tego wątku już sam nie wiem. Ten skuteczny is jednak kusi tym bardziej że nowe szkło ma lepsze parametry... Może lepiej dozbierać do wersji z Is-em? Kupić łatwo - odsprzedać po pewnym czasie bez straty trochę trudniej.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Właśnie powiększyłem swój zestaw o 70-200 / 2.8. Mam nadzieję, że będę zadowolony. Fajnie się robi zdjęcia bez lampy błyskowej
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Wąsosz

Domyślnie

Witam
    Mam pytanie jaka jest różnica w plastyce tych dwóch obiektywów. Wszyscy piszą o ostrości a co z plastyką czy nie jest to ważne w fotografii?
    Zastanawiam się nad zakupem jednego z nich do fotografowania dziecka. Wiem że najlepszą plastyka jest ze stałki.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srebnil Zobacz posta
    Witam
    Mam pytanie jaka jest różnica w plastyce tych dwóch obiektywów. Wszyscy piszą o ostrości a co z plastyką czy nie jest to ważne w fotografii?
    Zastanawiam się nad zakupem jednego z nich do fotografowania dziecka. Wiem że najlepszą plastyka jest ze stałki.
    jest chyba ze dwadzieścia razy napisane w tym wątku, że 2.8 ma lepszą plastykę!!! radzę przeczytać cały...
    pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

A ja mam takie pytanko odnośnie samych ogniskowych.

Czy jak ktoś dysponuje aparatem z cropem to może zamieścić zdjęcia ze statywu , aparat wycelowany w jedno miejsce (najlepiej krajobraz ) i tak:

Jedno zdjęcie kitem lub innym szerokim obiektywem (ale minimum 17mm ) na minimalnej ogniskowej (17mm czy 18mm)

Drugie na 55mm tym samym obiektywem , (chyba że w danym obiektywie nie ma takiej wartości to można pominąć)

Trzecie 70-200 na 70mm

Czwarte 70-200 na 200mm

Oraz Piąte 70-200 na 200mm plus TCx2
    Piąte alternatywne 70-200 na 200 plus TCx1.4 dla posiadaczy ciemniejszego szkiełka

Bardzo bym prosił o takie przykładowe fotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    A ja mam takie pytanko odnośnie samych ogniskowych.

Czy jak ktoś dysponuje aparatem z cropem to może zamieścić zdjęcia ze statywu , aparat wycelowany w jedno miejsce (najlepiej krajobraz ) i tak:

Jedno zdjęcie kitem lub innym szerokim obiektywem (ale minimum 17mm ) na minimalnej ogniskowej (17mm czy 18mm)

Drugie na 55mm tym samym obiektywem , (chyba że w danym obiektywie nie ma takiej wartości to można pominąć)

Trzecie 70-200 na 70mm

Czwarte 70-200 na 200mm

Oraz Piąte 70-200 na 200mm plus TCx2
    Piąte alternatywne 70-200 na 200 plus TCx1.4 dla posiadaczy ciemniejszego szkiełka

Bardzo bym prosił o takie przykładowe fotki
    a ja bym chciał hasselblad'a i ferrari na gwiazdkę

Uzależniony

Domyślnie

takie rzeczy to tylko w erze. Niezła prośba. Rozbawiłeś mnie.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    a ja bym chciał hasselblad'a i ferrari na gwiazdkę
    Do gwiazdki trochę daleko :P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    takie rzeczy to tylko w erze. Niezła prośba. Rozbawiłeś mnie.
    Tzn ta prośba jest głównie skierowana do posiadaczy Extenderów.
    Jak to mają to i resztę zestawu na pewno też
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 01-02-2008 o 19:42 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Dzisiaj mi przyszedł ten słynny 70-200 2.8 z tym, że jeszcze IS do tego !! I co ?? I nie taki diabeł straszny jak tu piszą, że ciężki, ręce bolą itp. Według mnie to bzdura ! Jest idealny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Dzisiaj mi przyszedł ten słynny 70-200 2.8 z tym, że jeszcze IS do tego !! I co ?? I nie taki diabeł straszny jak tu piszą, że ciężki, ręce bolą itp. Według mnie to bzdura ! Jest idealny.
    zrób sobie teraz nowy awatar przed lustrem na 200mm przy 2.8, celujać centralnym krzyżowym w oko z odległości ostrzenia 1.5M zobaczysz jaka jazda a jak dokupisz 5d a to aż ci łzy wzruszenia popłyną jak zobaczysz pierwsze fotki ...
    tylko sprawdź czy ten egzemplarz nie ma jakiś wad bo jak ci przez pomyłkę wysłali z IS'em ... skośni nigdy się nie mylą -chyba źe maja w tym interes

Strona 41 z 79 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów