Strona 21 z 79 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    Dzięki za info, też raczej się skłaniam do 70-200 4is. Zapraszam na plener do Torunia 20-21 października.

Poz.
    Dzięki . Kto wie może skorzystam .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie W testach wersja 2,8 wymięka przy wersji 4...

Jako że stoję przed wyborem nowego szkła 70-200 i teraz koniecznie z IS, zainteresowała mnie ta dyskusja. Nie jestem zbytnio ograniczony finansowo i byłem zdecydowany na wersję 2,8 IS. Aż tu nagle wchodzę na link...

http://the-digital-picture.com/Revie...mp=4&APIComp=0

i szczena opadła

Ta czwórka z IS-em wymiata! I to na wszystkich zakresach ogniskowych... Jakieś czary? 400 funtów w kieszeni i do tego ostrzejszy obraz kosztem trochę ciemniejszego i dwukrotnie cięższego szkła? Wytłumaczcie mi na czym polega przewaga tej 2,8 oprócz światła bo nie czaję... :-|
    Albo napiszcie że ten test jest do d.... Będzie mi przyjemnie :-)
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 08-10-2007 o 20:16

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    Ta czwórka z IS-em wymiata! I to na wszystkich zakresach ogniskowych... Jakieś czary? 400 funtów w kieszeni i do tego ostrzejszy obraz
    W tym teście możesz wyciągnąć wnioski na temat ~ 4 parametrów. Z czego wszystkie 4 są przez 98% procent użytkowników praktycznie niewykorzystywane
    Poszukaj na forum - np. wątku o 4 IS i pracy pod światło.
    Wini

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    W tym teście możesz wyciągnąć wnioski na temat ~ 4 parametrów. Z czego wszystkie 4 są przez 98% procent użytkowników praktycznie niewykorzystywane
    Poszukaj na forum - np. wątku o 4 IS i pracy pod światło.
    A że tak zapytam - jakie to parametry są przez 98% procent użytkowników praktycznie niewykorzystywane? Tak w skrócie :-)

Miasto
    W-wa

Domyślnie

A że tak zapytam - jakie to parametry są przez 98% procent użytkowników praktycznie niewykorzystywane? Tak w skrócie :-)
    Tak w skrócie ( ) 98% wyprodukowanych fot kończy na wersji elektronicznej (lub 10x15).
    W związku z tym parametry obiektywów wynikające z testów na stronie do której podałeś link, jak rozdzielczość w rogach (dzisiaj już to nikogo nie interesuje, patrz np. popularność Sigmy 30/1.4), AC czy dystorsje są pomijalne. Jak w Twoim poście - liczy się rozdzielczość w testach w porównaniu do....
    Wini

Domyślnie

Tak w skrócie ( ) 98% wyprodukowanych fot kończy na wersji elektronicznej (lub 10x15).
    W związku z tym parametry obiektywów wynikające z testów na stronie do której podałeś link, jak rozdzielczość w rogach (dzisiaj już to nikogo nie interesuje, patrz np. popularność Sigmy 30/1.4), AC czy dystorsje są pomijalne. Jak w Twoim poście - liczy się rozdzielczość w testach w porównaniu do....
    Od ponad roku używam 70-200 f/4 L, i jeśli wersja IS ma podobne dystorsje, to ja w nią wchodzę. Robię duże odbitki (A4 i więcej) i ostrość i rozdzielczość ma dla mnie duże znaczenie

Miasto
    W-wa

Domyślnie

Od ponad roku używam 70-200 f/4 L
    Ja też używałem. Post nie był do Ciebie adresowany, tylko tak ogólnie na temat
    A w ogóle to też się przymierzam do tego f4 IS
    Wini

Domyślnie

Ja też używałem. Post nie był do Ciebie adresowany, tylko tak ogólnie na temat
    A w ogóle to też się przymierzam do tego f4 IS
    Hehe Teraz mnie rozwaliłeś

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

W czerwcu kupiłem wersję f4.0 z IS i jestem zachwycony!!!
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No ja moja kupilem w lipcu i tez jestem zachwycony o czym juz pisalem. Sprzedalem moja stara 70-200 4. Coz moge powiedziec - praca pod swiatlo - 4 IS zostala mimo wszystko poprawiona niz 4 co widze po swoich fotkach z tamtego i tego szkla , do tego dochodzi Ci najnowszej generacji IS ktory coby nie gadac przydaje sie i to bardzo, Obiektyw jest ostry od 4.0 czego nie moglem powiedziec o 4 (bez IS). Dodatkowo ma uszczelnienia (jakkolwiek wiarygodne nie sa) ale przede wszystkim zachowal gabaryty starszej Elki, tylko troszke ciezszy. W sumie wszyscy ktorzy widzieli to szklo u mnie potwierdzili ze jest male fajne i poreczne. Dla mnie naprawde swietny zakup. I wiem ze 2.8 to 2.8 ale akurat malo robie na tej przyslonie, jak juz potrzeba to uzywam stalki 1.8.

Ja ci moge polecic to szklo. Napewno nie bedziesz zalowal.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 21 z 79 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów