Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

No to i ja mam dylemat.

Posiadam 70-200/4 bez IS i zastanawiam się poważnie nad 2.8 IS. W związku z tym mam pytanie o ostrość na pełnej dziurze i czy f/4 jest porównywalne do f/4 w tym co teraz posiadam (pytanie dla tych którzy zamienili 4 na 2.8).

Zastosowanie: głównie śluby, portrety, moze trochę reporterki.

Czy ktoś może się pochwalić samplami z 2.8IS?

Dylemat mam taki że moja obecna sztuka jest dramatycznie ostra od pełnej dziury ale nie jest użyteczna właściwie w kościele ze względu na światło i brak IS i zmienię tylko gdy wersja z IS na 4.0 będzie równie ostra.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 27-07-2007 o 09:25
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Posiadam 70-200/4 bez IS i zastanawiam się poważnie nad 2.8 IS.
    Jedyna wada (w tym i do ew. slubow) - ciezar. Na szczescie IS rekompensuje zmeczenie reki ciezarem.

W związku z tym mam pytanie o ostrość na pełnej dziurze i czy f/4 jest porównywalne do f/4 w tym co teraz posiadam (pytanie dla tych którzy zamienili 4 na 2.8).
    Nie zmienialem tylko od razu kupilem i nie zaluje ani grosza. Ostry od 2.8, o f4 lepiej nie wspominac

Czy ktoś może się pochwalić samplami z 2.8IS?
    Znaczy fullsize? Bo u mnie na pbase ogromna wiekszosc koncertow to wlasnie to szklo.

zmienię tylko gdy wersja z IS na 4.0 będzie równie ostra.
    Ale masz swiadomosc ze to moze zalezec od egzemplarza?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale masz swiadomosc ze to moze zalezec od egzemplarza?
    Mam. Do tego mam nauczkę żeby nie kupować tak drogiego obiektywu przez internet. Będę na pewno sprawdzał osobiście przy zakupie.

Reszta PRV:>
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Mam. Do tego mam nauczkę żeby nie kupować tak drogiego obiektywu przez internet. Będę na pewno sprawdzał osobiście przy zakupie.

Reszta PRV:>
    szkło można kupić przez internet ale warunek jast taki żeby miało jakąś normalną gwarancje którą uznaje canon polska - jak ci nie pasuje to wysyłasz do kalibracji a jak nie mogą go ustawić to wymania na nowe . najgorsze sa gwarancje realizowane wyłacznie przez sprzedawców internetowych ( gdy nie masz dokumentu zakupu ) wtedy zaczynają sie koszmary

Uprawnienia umieszczania postów