Ladne zdjecia! Bardzo! NO ale to zalezy kto do czego szkiel uzywa. Ja jak robilem portrety na 1.8 Canona to byly rewelka, a jak tej samej przyslony uzylem do koncertow to niewiele z nich byly ostre tam gdzie chcialem (zbyt duzo ruchu, zbyt mala GO)
Ladne zdjecia! Bardzo! NO ale to zalezy kto do czego szkiel uzywa. Ja jak robilem portrety na 1.8 Canona to byly rewelka, a jak tej samej przyslony uzylem do koncertow to niewiele z nich byly ostre tam gdzie chcialem (zbyt duzo ruchu, zbyt mala GO)
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
a nikt nie wpadł na tak wspaniały pomysł jak Sigma 70-200 f2.8?
byłem posiadaczem (do niedawna) i bardzo sobie to szkło chwaliłem, zrobiłem nim całą masę dobrych zdjęć, potem sprzedałem koledze z CB i z tego co wiem jest bardzo zadowolony
kilka fotek z Sigmy EX 70-200 f2.8 APO:
przy f2.8
również przy f2.8
a to przy f5.6
...tak że polecam a ostatnio nawet Sigma udoskonaliła ten obiektyw.
Te zdjęcia ( świetne ) robiłeś na 20d?
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
Witam wszystkich,
to chyba mój pierwszy post tutaj ale czytam was sobie od jakiegoś czasu
Tak sobie czytam i myślę, że przez wielu przemawia onanizm sprzętowybez urazy
a kolega w pierwszym poście napisał:
Szczerze mówiąc i pomijając te zwierzęta, to odpowiedział bym sobie na pytanie co z tymi zdjęciami będę robił, bo jeśli wywoływał odbitki 10x15 to kupił bym 28-105 f/3.5-4.5 i 50/f1.8 bo 70-200 f/4 czy też f/2.8 przy takich zdjęciach to imo strzelanie z armaty do wróbla
pozdrawiam
Paweł
ej no, może bez złośliwych komentarzy
Podejrzwałem, że to jest właśnie 20d bo w 5d 200mm będzie raczej za mało do takich zdjęćostatnie (lecący motocyklista) jest 20D, dwa pierwsze z 5D, w mojej galerii na CB połowa jest robiona 20D a druga połowa 5D ale nikt (oprócz mnie) nie jest wstanie stwierdzić które czym było robione ...no może z wyjątkiem Rene bo wydaje się być najmądrzejsza na całym CB![]()
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"