Strona 17 z 79 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ladne zdjecia! Bardzo! NO ale to zalezy kto do czego szkiel uzywa. Ja jak robilem portrety na 1.8 Canona to byly rewelka, a jak tej samej przyslony uzylem do koncertow to niewiele z nich byly ostre tam gdzie chcialem (zbyt duzo ruchu, zbyt mala GO)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

a nikt nie wpadł na tak wspaniały pomysł jak Sigma 70-200 f2.8?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    a nikt nie wpadł na tak wspaniały pomysł jak Sigma 70-200 f2.8?
    byłem posiadaczem (do niedawna) i bardzo sobie to szkło chwaliłem, zrobiłem nim całą masę dobrych zdjęć, potem sprzedałem koledze z CB i z tego co wiem jest bardzo zadowolony
    kilka fotek z Sigmy EX 70-200 f2.8 APO:
    przy f2.8
    również przy f2.8
    a to przy f5.6
    ...tak że polecam a ostatnio nawet Sigma udoskonaliła ten obiektyw.

Coś już napisał

Domyślnie

Te zdjęcia ( świetne ) robiłeś na 20d?
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Coś już napisał Awatar pawelpaciorek

Domyślnie

Witam wszystkich,
    to chyba mój pierwszy post tutaj ale czytam was sobie od jakiegoś czasu

Tak sobie czytam i myślę, że przez wielu przemawia onanizm sprzętowy bez urazy
    a kolega w pierwszym poście napisał:
    Cytat Zamieszczone przez eloelo Zobacz posta
    jak w temacie - które szklo wybrac??? na f/2.8 is mnie
    bede uzywal go do focenia dzieciaka, znajomych na wypadach, no i moze jakies zwierzatka itp.
    thx
    Szczerze mówiąc i pomijając te zwierzęta, to odpowiedział bym sobie na pytanie co z tymi zdjęciami będę robił, bo jeśli wywoływał odbitki 10x15 to kupił bym 28-105 f/3.5-4.5 i 50/f1.8 bo 70-200 f/4 czy też f/2.8 przy takich zdjęciach to imo strzelanie z armaty do wróbla

pozdrawiam
    Paweł

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    bardzo często robię na f2.8 to kwestia podejscia do tematu, jak robie portret au-fas to GO styka jak półprofil to przekręcam na f4 waźne źeby pamiętać źe decydujący wpływ na GO ma dystans do fotografowanego...
    A to bardzo ciekawa teoria... zapiszę sobie w notatniku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    Te zdjęcia ( świetne ) robiłeś na 20d?
    ostatnie (lecący motocyklista) jest 20D, dwa pierwsze z 5D, w mojej galerii na CB połowa jest robiona 20D a druga połowa 5D ale nikt (oprócz mnie) nie jest wstanie stwierdzić które czym było robione ...no może z wyjątkiem Rene bo wydaje się być najmądrzejsza na całym CB

Początki nałogu

Domyślnie

Po pierwsze nie ona a on, po drugie przecież Ci przytaknąłem - nie śmiałbym bowiem polemizować z kimś kto jest już 6 lat na obczyźnie i ma polskie znaki...

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    ...no może z wyjątkiem Rene bo wydaje się być najmądrzejsza na całym CB
    przeczytam to jeszcze raz rano, jak będę wyspany... ale naprawdę TY to mówisz????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Po pierwsze nie ona a on, po drugie przecież Ci przytaknąłem - nie śmiałbym bowiem polemizować z kimś kto jest już 6 lat na obczyźnie i ma polskie znaki...

przeczytam to jeszcze raz rano, jak będę wyspany... ale naprawdę TY to mówisz????
    a widzisz jak anonimowość nie popłaca, nawet nie wiedziałem czy masz ptaszka czy nie

Coś już napisał

Domyślnie

ej no, może bez złośliwych komentarzy

ostatnie (lecący motocyklista) jest 20D, dwa pierwsze z 5D, w mojej galerii na CB połowa jest robiona 20D a druga połowa 5D ale nikt (oprócz mnie) nie jest wstanie stwierdzić które czym było robione ...no może z wyjątkiem Rene bo wydaje się być najmądrzejsza na całym CB
    Podejrzwałem, że to jest właśnie 20d bo w 5d 200mm będzie raczej za mało do takich zdjęć
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Strona 17 z 79 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów