Strona 7 z 79 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Najlepiej to 70-200/2.8 IS - masz jedno i drugie . Przy czym są tacy co twierdzą, że 70-200/4 IS to najlepszy zoom Canona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Fragles, na tak zadane pytanie jest jedna odpowiedź - i to nie złośliwa - kup oba. Bo oba są do czegoś innego. f4/IS to super allround telezoom, który zawsze nosisz w torbie, f2.8 to obiektyw do zadań specjalnych przy słabym świetle, lub z wykorzystaniem GO przysłony 2.8.
    tia... ciekawa teoria... obiektyw do zadań specjalnych... tzn co? mozna ognisko nim w lesie rozpalic czy odbic zakładników?

a wracając do tematu... ja wybrałem f4 IS i nie załuje a jesli zmienie to tylko na 2.8 z IS
    stabilizacja to ********a rzecz i nie ma dwóch zdań... raz kupisz to nie bedziesz chciałmiec innych światło jest ważne ale jak sie komuś rece trzesa to przy słabym swietle wiecej uzyska stabilizacją jak przesłona... o ile oczyiwscie nie robi bardzo dynamicznych scen bo wtedy to d... gdyż postacie sie poruszą :]
    natomias jesli podchodzisz od strony wizualnej to 2.8 napewno powazniej wygląda na body jak f4
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 29-04-2007 o 16:56
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

eloelo
    Guest

Domyślnie 70-200 f/2.8 czy f/4 is

jak w temacie - które szklo wybrac??? na f/2.8 is mnie nie stac takze nie proponujcie go...

wiem ze juz byly podobne tematy ale nic z nich nie wyciagnalem co pomogloby mi w wyborze...

bede uzywal go do focenia dzieciaka, znajomych na wypadach, no i moze jakies zwierzatka itp.
    prosze o pomoc
    thx
    Ostatnio edytowane przez eloelo ; 31-05-2007 o 12:20 Powód: ...

Domyślnie

sam sie gryze z podobnym tematem
    mialem juz kiedys 2.8 ze stabilizacja
    jedyna wada to cena i ciezar

na korzysc 4 IS przemawia jego ciezar
    wielokrotnie bralem stara ciemna Sigme APO bo wielkosc i ciezar tej armaty
    przemawial aby zostala w domu

z tego co piszesz, raczej nie bedziesz uzywal go w ciemnosciach
    przy dluzszych ogniskowych f/4 ladnie rozmywa tlo a i IS pozwoli ci przy krotszych czasach robic fotki
    wiadomo 2.8 daje mniejsza glebie ale ja i tak czesto przymykalem do 4
    bo glebia byla mala i przy dynamiczych zdjeciach niewielki ruch i juz poza GO

reasumujac: widze Cie z ... 4 IS i sam chyba tez taka kupie

plusy 4 IS: waga i IS
    plusy 2.8: f/2.8

minusy 4 IS: ..f/4
    minusy 2.8: waga!

eloelo
    Guest

Domyślnie

chcialbym rowniez czasami sfocic jakich zachod czy wschod slonca wiec tu bedzie duzo mniej swiatla... sam nie wiem mam wielki metlik w glowie 2.8 czy 4is i tak wkolko

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eloelo Zobacz posta
    chcialbym rowniez czasami sfocic jakich zachod czy wschod slonca wiec tu bedzie duzo mniej swiatla... sam nie wiem mam wielki metlik w glowie 2.8 czy 4is i tak wkolko
    Ilosc swiatla przy wschodzie czy zachodzie nie ma znaczenia bo i tak bez statywu nie ma to zadnego sensu...

Na moj gust z tego co napisales ze bedziesz fotografowal to wychodzi 4 IS ale Twoja kasa i Twoja decyzja.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Miałem podobny problem i wybrałem 70-200 f/4 IS, bo mam zamiar nosić go wszędzie ze sobą, a nie patrzeć jak leży na półce. Nie robię koncertów, nie zarabiam na zdjęciach i jeżeli czasami będzie mi brakować światła to podbiję iso. A jak to nic nie da, to trudno. Ma być przyjemnie a nie ciężko. IS bardzo mi się podoba
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Dopiero zaczyna Awatar Kaszek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla mnie jest to bardzo przyjemny ciężar
    Gdybym miał wybierać szkło patrząc tylko na jego ciężar, to nic oprócz kita i 50 1.8 II by mnie chyba nie interesowało...
    30D + EF 24-105 F4 L IS, EF 70-200 F2.8 L IS, EF 50 F1.8 Mk II, EF 1.4x II, 580EX, M42

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaszek Zobacz posta
    Dla mnie jest to bardzo przyjemny ciężar
    Gdybym miał wybierać szkło patrząc tylko na jego ciężar, to nic oprócz kita i 50 1.8 II by mnie chyba nie interesowało...

a Jak w tlumie mozna takim ciezarem sobie droge utorowac....

No ale jesli chodzi o wage to polecam kawalek tekturki z otworkiem. To juz zipelnie nic nie wazy i zabrac mozna wszedzie.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 7 z 79 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów