Strona 51 z 79 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=70-200
    powyżej masz Max temat celno-podatkowy może znajdziesz coś interesującego dla Siebie
    Dzieki za linka - temat jest mi znany Nie tylko z CB, bo czasami rozniste produkty ciagne z USA, Brazylii, czy Chin (o EU nie ma co gadac, bo tutaj jest luz i bezstresowo).

A interesuja mnie dwa szkla C - z USA lub Japonii (zagapilem sie i moj szef wrocil pol tygodnia temu z Japonii ).
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    ...drażnią mnie wypowiedzi że jak nie masz tego czy tamtego to nie dasz rady, to nie zrobisz itp.
    Jak każdego zaangażowanego teoretyka. (bez urazy ) A tak naprawdę rozdrażnisz się, gdy się przekonasz że albo nastawisz 320/2.8 dla 3200 albo nie zrobisz nic. Bo taki np. piłkarz ręczny bedzie rozmazany. I to, że akurat Ty nie robisz ręcznej nie ma znaczenia. Bo są inni, co robią i musza mieć 2.8. Bo inaczej nie zrobią.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Bardzo Cię cenię Van Murder za poziom Twoich zdjęć (wpominałem o tym wcześniej, że jesteś b.dobym fotografem), ale Twoje zdolności manipulacyjne są jak te u akwizytorów z krajów trzeciego świata
    Na Boga, my tu mówimy o 4IS, najnowszej konstrukcji Canona z zakresu 70-200, nie naginajmy faktów, a fakty - z czasem pojawającej się w tym wątku wiedzy - zaczynają świadczyć na korzyść 4IS a nie 2.8 (bez IS).
    Wydaje mi się, że zaczynsz te fakty dostrzegać i bronisz swojej tezy do upadku sił pokazując nam jakieś fotki (całkiem możliwe że z wadliwego) f/4.
    Nie atakuję, szanuję, ale proszę o rzeczową i nie OT dyskusję.
    Pozdrawiam PEACE
    Nie Panowie!!!
    z całym szacunkiem moje manipulacje i przeinaczanie faktów wynikają tyko z moich dobrych i szlachetnych intencji !!!
    chcę wam zaoszczędzić okropnego bólu głowy i popełniania strasznej pomyłki jaka jest kupno 70-200 4IS w miejsce 2.8...
    i nie wiem jakich już argumentów użyć - brniecie jak nieświadome owieczki w przepaść

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Czy ma ktoś dane o różnicy w prądożerności pomiedzy 2.8 a 2.8IS ? czy jets to aż tak masakryczny pobór prądu ? używam gripa więc jakiś zapas jest
    Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Jak każdego zaangażowanego teoretyka. (bez urazy ) A tak naprawdę rozdrażnisz się, gdy się przekonasz że albo nastawisz 320/2.8 dla 3200 albo nie zrobisz nic. Bo taki np. piłkarz ręczny bedzie rozmazany. I to, że akurat Ty nie robisz ręcznej nie ma znaczenia. Bo są inni, co robią i musza mieć 2.8. Bo inaczej nie zrobią.
    Jak każdego zaangażowanego fanatyka. (bez urazy ) A tak naprawdę rozdrażnisz się, gdy się przekonasz że albo Twój bagaż podręczny będzie ważył 7kg albo nie polecisz. Bo taki np. pan z Delta Security na Okęciu będzie nieugięty. I to, że akurat Ty nie latasz samolotem nie ma znaczenia. Bo są inni, co latają i musza mieć lekki sprzęt. Bo inaczej nie polecą.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Jak każdego zaangażowanego fanatyka. (bez urazy ) A tak naprawdę rozdrażnisz się, gdy się przekonasz że albo Twój bagaż podręczny będzie ważył 7kg albo nie polecisz. Bo taki np. pan z Delta Security na Okęciu będzie nieugięty. I to, że akurat Ty nie latasz samolotem nie ma znaczenia. Bo są inni, co latają i musza mieć lekki sprzęt. Bo inaczej nie polecą.
    motolotnia latasz czy co?
    kup lżejsze torby i zostaw dodatkową parę dżinsów i suszarkę do wyłowów w domu... większość moich kumpli fotografów "lata" po kila razy w miesiącu... założę się że taszczą więcej sprzętu niż ty i się nie skarżą ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ok Panowie chciecie trzymac sie faktów -proszę bardzo ostateczny argument za wyzszoscia 2.8 nad 4IS:

trzy fotki z 70-200L 2.8 @ 2.8 prosto z puszki, bez najdrobniejszej korekty w PS, bez wyostrzania ani korekty kontrastu (suwaczki na zero) as shot cropy 100% żeby można zobaczyć piksel w piksel, ja nie wieżyce potwierdzi to Tomasz1972 bo wysłałem mu oryginalne RAW'y

1.
    2.
    3.

koniec mojej krucjaty, jak ten argument was nie przekonuje to idźcie do diabla
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 25-05-2008 o 11:53 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Biorąc pod uwagę długość wątku i porównując ilość wypowiedzi za i przeciw, wniosek jest chyba jeden : oba szkła znakomite !
    Jeśli rzadko używamy f/2.8 - wybór 20-200 f/4 IS jest optymalny.

A może byłoby zasadne obalenie mitów i spotkanie się celem popełnienia fotografii z obu szkieł ? Zebrany materiał poddamy pod dyskusję, a korzyści będą z tego wielkie.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    motolotnia latasz czy co?
    kup lżejsze torby i zostaw dodatkową parę dżinsów i suszarkę do wyłowów w domu... większość moich kumpli fotografów "lata" po kila razy w miesiącu... założę się że taszczą więcej sprzętu niż ty i się nie skarżą ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ok Panowie chciecie trzymac sie faktów -proszę bardzo ostateczny argument za wyzszoscia 2.8 nad 4IS:

trzy fotki z 70-200L 2.8 @ 2.8 prosto z puszki, bez najdrobniejszej korekty w PS, bez wyostrzania ani korekty kontrastu (suwaczki na zero) as shot cropy 100% żeby można zobaczyć piksel w piksel, ja nie wieżyce potwierdzi to Tomasz1972 bo wysłałem mu oryginalne RAW'y

koniec mojej krucjaty, jak ten argument was nie przekonuje to idźcie do diabla
    Potwierdzam Oryginały prosto z puszki

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta

No posługiwanie się Oktavią jako argumentem to nokautujący nas cios poniżej pasa .. Adam.. ale czy ktoś napisał że fotki z wersji 2.8 są do **** czy coś w tym stylu?? bo chyba nie widziałem nic takiego a walczysz o to conajmniej jakbyś był dystrybutorem tych szkieł .. argumenty są różne za i przeciw i każdy sobie wybierze co mu pasuje na podstawie tak dużej ilości naszych postów, zdjęcia robisz doskonałe ale uparty jesteś jak... no w każdym razie bardzo uparty żeby mieć rację albo przynajmniej ostatnie słowo..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zastanawiałem się też. Fotografie VanMurdera i parę innych przekonały mnie.
    2.8 zamówione.
    Z IS
    Za jakieś 3 tyg. coś wkleję od siebie.
    C-F-K - forever

Strona 51 z 79 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów