Strona 50 z 79 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Pars pro toto się kłania, Panie Adamie
    Dokładnie.. jedna jaskółka wiosny nie czyni..
    Czego Adamie to miałoby niby dowodzić..? że jedno szkło się popsuło? poza tym o ile widzę to problem dotyczy 70-200f4 a ten wątek jest o 70-200f4IS a to chyba robi różnicę.. Trochę naciągasz fakty żeby wyszło na Twoje.. myślę że każdy wyrobił sobie zdanie na temat wątku, i raczej każądy pozostanie przy swoim bo nie wydaje mi się żeby to nasze bicie piany kogokolwiek przekonało..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    wszystkich posiadaczy i przyszłych posiadaczy super ostrego 70-200L f4
    zapraszam tu:

http://canon-board.info/showthread.php?t=34292
    a co powiesz na to jak napisze że czytałem o lipnych 5D i 70-200 f/2.8? Twoje uogólnienia nie maja w ogóle pokrycia i najmniejszego sensu ...

Tak jak już napisałem - każdy kupi to co dla niego najlepsze i na co go stać, nawet jeżeli jeden egzemplarz na 1000 miał by być nieostry/w jakąś tam ukrytą wadą
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Bardzo Cię cenię Van Murder za poziom Twoich zdjęć (wpominałem o tym wcześniej, że jesteś b.dobym fotografem), ale Twoje zdolności manipulacyjne są jak te u akwizytorów z krajów trzeciego świata
    Na Boga, my tu mówimy o 4IS, najnowszej konstrukcji Canona z zakresu 70-200, nie naginajmy faktów, a fakty - z czasem pojawającej się w tym wątku wiedzy - zaczynają świadczyć na korzyść 4IS a nie 2.8 (bez IS).
    Wydaje mi się, że zaczynsz te fakty dostrzegać i bronisz swojej tezy do upadku sił pokazując nam jakieś fotki (całkiem możliwe że z wadliwego) f/4.
    Nie atakuję, szanuję, ale proszę o rzeczową i nie OT dyskusję.
    Pozdrawiam PEACE

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Czy to oznacza, że jak się trafi opanowany fotograf o - porównywalnym do statywu - mocym i pewnym uścisku dłoni, to nie może używać ISa?
    Chyba gdzieś o tym czytałem że pierwsze ISy miały skłonność do lekkiego
    ,,pływania,, I jeśli trzeba było zejść z czasem do sekundy lub dłużej to tak naprawdę mogły rozmyć obraz. Sam się z tym nigdy nie spotkałem i często robiłem fotki ze statywu z włączonym ISem jeszcze na analogu i wszystko było ok"
    Jak sobie przypomnę gdzie to wyczytałem to dam link.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Kiedyś Adams z westonem przekonywali wszystkich że tylko F64 daje odpowiednią plastykę obrazu a obiektywy które nie mogły uzyskać tej przysłony uważali za amatorskie.Założyli nawet taką formacje ,,Grupa F64,, do której dołączył jeszcze Cunnigham i kilku innych. Chodziło oczywiście o Kamery wielkoformatowe ale trudno nie zauważyć popadania ze skrajności w skrajność !!
    Najgorsze to dać sobie wmówić że bez posiadania jakichś TECHNOLOGI Z KOSMOSU do niczego nie dojdziesz. Super sposób na paraliż twórczy.

Miasto
    Będzin

Domyślnie

Zgadzam się Sławku, ale jeśli możesz mieć coś z "technologią z kosmosu", która się sprawdza, a coś bez niej za te same pieniądze, to większość jednak zostanie "posiadaczami technologii"

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Zgadzam się Sławku, ale jeśli możesz mieć coś z "technologią z kosmosu", która się sprawdza, a coś bez niej za te same pieniądze, to większość jednak zostanie "posiadaczami technologii"
    Oczywiście że tak.
    Sam właśnie zamówiłem f4 IS i to w niezłej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=367101093
    ale drażnią mnie wypowiedzi że jak nie masz tego czy tamtego to nie dasz rady, to nie zrobisz itp.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Oczywiście że tak.
    Sam właśnie zamówiłem f4 IS i to w niezłej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=367101093
    ale drażnią mnie wypowiedzi że jak nie masz tego czy tamtego to nie dasz rady, to nie zrobisz itp.

Jedno pytanie - czy to szklo przyleci do Ciebie z USA, czy zostanie do Ciebie nadane z terytorium UE (czy z PL)?
    Pytam, bo interesuja mnie tematy celno-podatkowe :]
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

to drugie

Miasto
    Będzin

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=70-200
    powyżej masz Max temat celno-podatkowy może znajdziesz coś interesującego dla Siebie

Strona 50 z 79 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów