dokładnie mając taką rozbieżność w ogniskowych dobrze by było miec jakieś pośrednie szkło bo kiedyś może zabraknąć tej różnicy :P
no chyba ze kolega ma juz to wtedy oki![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sigma 120-300/2.8 nie jest optycznie lepsza od 70-200/2.8 L , miałem okazje porównać na 5d.
Robiąc zdjęcie w pomieszczeniach w których jest ciemno jak w du........,to każde,nawet minimalne zwiększenie jasności obiektywu jest jak zbawienie!!
Ps.ale ja się nie znam!!;-)
fotografia
akwarystyka
Chyba że na stałki.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Yhh.. Przeczytałem calosc i ledwo na oczy widze :P Sam mam takie dylematy i ciagle mysle. Nastepnym krokiem bedzie podotykanie takich obietkywow i sprawdzenie czy napradwde takie to ciezkie, jak fama niesie.. Musze je sobie dokladnie obejrzec, podlaczyc do aparatu i sprawdzic, jak leza, no i jakie fotki robia
Pozdrawiam! Wiele cennym rad w tym wątku!
ufff w końcu koniec
ja od 2 miesięcy zbieram na któreś z tych szkiełek i po przeczytaniu całego wątku wybrałem f/2.8 nie dla tego że lepsze a nie twierdze ze wersja ciemniejsza z IS gorsza ale warunki w jakich bede użwywal ten obiektyw nie pozwolą na to żebym był z ciemniejszego zadowolony...
Dzięki wszystkim za podjęcie decyzji szczególnie VanMurderowi który pokazał kilka fotek na których mi zależało a więc moje nowe cacko już niedługo będzie w torbie
a foteczkami mam nadzieje podziele się z wami![]()