Pokaż wyniki od 231 do 240 z 790

Wątek: 70-200 f/4 L IS czy 70-200 f/2.8 L

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Mówienie,że obiektywem o przyslonie 4 nie da się zrobić zdjęcia jest po prostu jawnym przekłamaniem i wprowadzeniem ludzi w błąd. Popatrz sobie na zdjęcia robione tym obiektywem w czasie koncertów, gdzie oświetlenie jest naprawdę kiepskie i powiedz mi jeszcze raz - że się nie da.
    oświetlenie przy koncertach kiepskie??? coś ci się pomyliło sztab technicznych ustawia megawaty lamp żarowych by oświetlić scenę, szperacze sceniczne Fallowspot Units maja moc do 2kW, jak sumujesz wszystkie lampki to masz idealne warunki do przy przy oświetleniu setek kW, w takich warunkach przysłona f8 sobie poradzi - wcięć twój przykład jest jawnym przekłamaniem,

słuchaj nie jestem jakimś idiotą czy baletnica, nosze przy sobie światłomierz Sekonic i sprawdzam sobie od czasu do czasu ilość lumenów w różnych warunkach, np teraz siedzę sobie przed kompem 7:45 rano na zewnątrz piękna pogoda przez okno wpada duxo światła robie pomiar na twarz i co przy iso 400 i f4 wyskakuje mi 1/8 sec. jak to Ci wystarczy do naświetlenia portretu to gratuluje .... zjechałem przysłona do przy 1.4 przy ISO400 czas 60... wystarczy do naświetlenia na 50mm
    moje wywody poparte są doświadczeniem i pomiarami, a nie lękiem przed ciężarem i ceną 70-200 2.8...
    nie twierdzę że przy f4 nie da się robić zdjęć, twierdzę że jak nie masz nic poniżej f4 to nie da się robić zdjęć przynajmniej bardzo zawężasz sobie pole manewru w fotografii ...
    pytanie dlaczego wszyscy pro sięgają po "jasne" obiektywy, nie tylko dla tego że ich stać... z konieczności

tak na marginesie to koncerty robię małpka mojej córki, bo u nas z "lufami" nie wpuszczają ...
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 21-11-2007 o 18:12

Uprawnienia umieszczania postów