Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Canon czy Tamron ?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMAJCHER Zobacz posta
    T 17-50 mogę polecić oprócz tego że lubi czasem przymydlić na 17 mm i dużych otworach
    sprawdz sobie optymalna ostrosc dla tego tamrona dla 17 mm i 50 mm na

http://www.slrgear.com/reviews/showp...uct/355/cat/23

zreszta wszystkie inne szkielka roznych producentow tez tam sa. Pojezdzij suwakami i zobacz jak to wszystko wyglada. Nie widzialem jeszcze szkla ktore na pelnej dziurze nie daje wiekszego- mniejszego mydla. Chyba ze niewiele jeszcze widzialem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mamiski Zobacz posta
    Ten model canona trafił już do fotojokera, czyli na emeryturę, bo przestał się sprzedawać, a tamron wciąż dobrze się sprzedaje.
    to ze przy takim 24-105 L F4 canon zwraca 170 zl a przy takim 17-85 4-5.6 IS oddaje az 580 zl (tyle co przy zakupie 5d) to chyba daje do myslenia. Niedlugo to Canon bedzie doplacac zeby te szklo nie zalegalo.

do autora watku - nie wiem na ile sa rzetelne testy szkiel tutaj, ale popatrz poczytaj i podejmij decyzje. Ja na poczatku chcialem kupic to szklo ale szybko zniechecila mnie jego jasnosc.

http://www.optyczne.pl/13.1-Test_obi....6_IS_USM.html
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 22-04-2007 o 22:22 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Canon (bo jest Canonem)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

no bo tamron jest lepszy wyborem
    ale zeby byla jasnosc tamron ma tez swoje wady np slaby af ogolnie a w porownaniu do canona to bardzo slaby
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiski Zobacz posta
    Ten model canona trafił już do fotojokera, czyli na emeryturę, bo przestał się sprzedawać, a tamron wciąż dobrze się sprzedaje.
    Bzdurną zależność przedstawiasz- jest tam wiele popularnych obiektywów, które stosuje wiele osób zajmujących się fotografią. 70-200/2,8 jest na emeryturze? - nie wiedziałem.
    Skasowali mi ;(

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    z lampa i IS? hmm

Mimo wszystko wolalbym robic na 50 mm 2.8 nawet domknac do 4 niz miec wymuszone 5.6 i ludzic sie IS
    IS to nie jest zadna uluda, to naprawde dziala i jest bardzo przydatne. Zreszta dokonales zakupu C 24-105 L 4.0 IS to masz okazje sie o tym przekonac. Ja polecajac komus kto zaczyna fotografowac C 17-85 IS wiem ze obiektyw ten jest bardzo wszechstronnym i osoba uczaca sie bedzie miec malo problemow zwiazanych z jakims klopotem z niesprawnym sprzetem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów