Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: problem z canonem s1 is-strasznie dziwne zdjecia

rybka212
    Guest

Domyślnie problem z canonem s1 is-strasznie dziwne zdjecia

Witam serdecznie.
    Mam problem z Canonem S1 IS. Kupilam go dwa lata temu i jak do tej pory sluzyl mi bez zarzutu, ale jednak... gdy probuje robic zdjecia aparat 'widzi' caly swiat bardzo rozmazany i na dodatek w kolorach cos pomiedzy bialy i fioletowym, tak jakgdyby mial olbrzymie problemy z ostroscia i kolorem. Poczatkowo objawem byly tylko pojawiajace sie w niektorych fragmentach zdjec paski. Byly one filoletowo-biale lub tez aparat 'gubil' naturalne kolory. Natomiast teraz zdjecia wygladaja niestety fatalnie. Musze zaznaczycz, ze czasami zdjecia da sie zrobic normalnie. I nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje i co jest przyczyna. Moze ktos mial podobny problem. Bardzo prosze o porade.

rybka212
    Guest

Domyślnie

dziekuje, czytalam Chym, nie nastraja to optymistycznie, ale zobaczymy co powiedza w serwisie. Ale na to musze troszke poczekac.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

ale jakie zajefajne abstrakcje mozesz robic! Moze kup inny aparat a ten zostaw do takich wlasnie eksperymentow!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

a filmy też takie kręci ?? za JaBlam'em...efekt super !!!!
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

rybka212
    Guest

Domyślnie

Filmow nie sprawdzalam, ale zobacze jak nastepnym razem aparat sie zbuntuje. Ale co do zdjec, to prawda-efekt powalajacy potem moge mowic, ze to na prawde bylo UFO

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sprzedaj ten aparat Mattnick'owi albo JaBlam'owi, a sobie kup nowy

rybka212
    Guest

Domyślnie

Dobry pomysl, hi hi dodatkowym atutem bedzie fakt, ze nigdy nie wiadomo, kiedy aparat zeswiruje i czesc zdjec bedzie normalnych a czesc z efektami.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rybka212 Zobacz posta
    Dobry pomysl, hi hi dodatkowym atutem bedzie fakt, ze nigdy nie wiadomo, kiedy aparat zeswiruje i czesc zdjec bedzie normalnych a czesc z efektami.
    W tym wypadku śmiało można powiedzieć, że aparat ma duszę, a przynajmniej charakter (charakterek)

Neila1979
    Guest

Domyślnie

Mam bardzo podobny problem - aparat Canon Power Shot A85.
    Tego typu "efekty" zaczęły pojawiać się sporadycznie już jakiś czas temu, ale dziś nie ma możliwości zrobienia "normalnego" zdjęcia.

http://img156.imageshack.us/my.php?image=obrazcm3.jpg

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów