Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z Eos 50-Pomóżcie!!!!

Mieszany widok

waldek1188
    Guest

Domyślnie Problem z Eos 50-Pomóżcie!!!!

Witam! Zakupiłem niedawno eosa 50 i mam problem. Cały czas na LCD wyświetla mi się a raczej miga "M.F"- to jest pewnie skrót od Manual Focus, ale nie da się zrobić żadnego zdjęcia, ani na manualu ani autofocusie. Co robić? Proszę pomóżcie

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Próbowałeś z jednym czy kilkoma obiektywami? Jeśli z jednym, to może ma zepsuty przełącznik MF/AF. Spróbuj też przeczyścić styki w aparacie/obiektywie.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

waldek1188
    Guest

Domyślnie

Próbowałem z trzema obiektywami, więc nie jest to wina przełączników. Co znaczy dokładnie "przeczyścić styki"? Zarówno pędzelkiem jak i szmatką do optyki przeczściłem styki, które łączą się z elektroniką obiektywu. Niestety nic nie pomogło. Dziękuje za odpowiedź i mam nadzieję, że pojawią się następne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam. Spróbuj zobaczyć czy po lekkim odchyleniu lustra głównego pod spodem maleńkie lusterko nie zachowuje się dziwnie np. można nim chuśtać gdzieś w necie czytałem iż to małe lusterko odpowiedzialnym jest za autofokus. Taki przypadek mam w Canon 650 i nie znalazłem ratunku na naprawę domowym sposobem a koszt serwisu mnię zniechęcał do wydatku. Pozdrawiam Wiesław

Uprawnienia umieszczania postów